Összeállt a ?Dream Team?

Kedden az amerikai Ryder Cup csapat kapitánya kihirdette a gárda eddig hiányzó tagjainak a névsorát. Davis Love III. a négy szabadon maradt helyre választotta Dustin Johnsont, Brandt Snedekert, Steve Strickert és Jim Furyket.

Kedden az amerikai Ryder Cup csapat kapitánya kihirdette a gárda eddig hiányzó tagjainak a névsorát. Davis Love III. a négy szabadon maradt helyre választotta Dustin Johnsont, Brandt Snedekert, Steve Strickert és Jim Furyket.

Most már mindkét csapat teljes létszámmal bír, már ami a Ryder Cup gárdákat illet. Az európai csapat kapitánya már jóval korábban kihirdette a végső keretet, az amerikaiak első embere pedig kedden adott hírt a még hiányzó játékosokról.

 

Davis Love III. döntése a következő volt: a már meglévő 8 golfozó mellé a kapitány beválasztotta Jim Furyket, Brandt Snedekert, Dustin Johnsont és Steve Strickert. A döntését így indokolta: „Azt hiszem, hogy most nagyon mélyen benne vagyunk, mélyebben, mint ezelőtt bármikor. Nagyon sokan nyújtottak az elmúlt időszakban kiváló teljesítményt. Nyugodtan lehet analizálni a számokat oda és vissza. Nagyon nehéz döntés volt akárkit is kihagyni a sorból. Tudtam, hogy milyen döntést akarunk majd meghozni, és mindenképpen szerettük volna magunkat tartani a tervünkhöz.”

 

A kapitány így folytatta: „Szükségem volt Jim Furykre. Szükségem volt Steve Strickerre. Ezek a játékosok csak hasznára lehetnek a csapatnak azzal, hogy pusztán a tagjai, hogy ott vannak az öltözőben, hogy együtt játszanak a többiekkel. Persze, Brandt és Dustin játékával lehet vitatkozni. De, úgy gondolom, hogy remekül teljesítettek, és nagyon bízom bennük.”

A Ryder Cup helyszíne egyébként Chicago közelében zajlik majd, mégpedig a Medinah pályáján. A torna története során egyébként joggal beszélhetünk amerikai fölényről, de az utóbbi években ez a trend kezdett megbomlani, és ha azt nézzük, hogy az elmúlt 13 Ryder Cup versenyből az európaiak 9 alkalommal tudtak nyerni, akkor minden bizonnyal ég már Davis csapatában a vágy, hogy újra címet nyerjenek.

Az amerikai csapat legutóbb 2008-ban volt eredményes, de előtte sorozatban 3 alkalommal tudtak nyerni az európaiak, ami azért nagy érvágás az amerikai gárdának. 2010-ben egyébként ugyancsak az európai csapatnak sikerült győznie, mégpedig Colin Montgomerie irányítása alatt. A feladat ezúttal José María Olazábalon lesz. Mindazonáltal, szakértők és golfos újságírók szerint, a mostani amerikai csapat talán minden idők legjobbja, így nehéz dolga lesz a riválisnak. Persze, azért Olazábal gárdáját sem kell bemutatnunk.

 

Ryder Cup

 

Amerikai csapat: Dustin Johnson, Jim Furyk, Brandt Snedeker, Steve Stricker, Tiger Woods, Jason Dufner, Bubba Watson, Keegan Bradley, Webb Simpson, Zach Johnson, Matt Kuchar, Phil Mickelson

Európai csapat: Rory McIlroy, Justin Rose, Graeme McDowell, Paul Lawrie, Luke Donald, Lee Westwood, Peter Hanson, Francesco Molinari, Martin Kaymer, Sergio Garcia, Ian Poulter, Nicolas Colsaerts


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés