Rory is behúzta a harmadikat

  Már vasárnap is látszott, hogy Rory McIlroy nagyon egyenletes teljesítményt nyújt, jól üti meg labdákat, és rendre élni tud a tehetségével. A befektetett munkát (idén már harmadszor) siker koronázta.

Már vasárnap is látszott, hogy Rory McIlroy nagyon egyenletes teljesítményt nyújt, jól üti meg labdákat, és rendre élni tud a tehetségével. A befektetett munkát (idén már harmadszor) siker koronázta.

Rory McIlroy rendkívül jól kezdett pénteken, aztán a kiváló forma szombaton is kiütközött, és vasárnap sem panaszkodhatott játékára a fiatal. Az északír játékos hamar ledolgozta a hátrányát, és tegnap, az első 9-en el is süllyesztett öt birdie-t, amihez csak egyetlen bogey járult.

A golfozó 32-vel fordult a Deutsche Bank Championship zárónapján, ami valódi lökést adhatott neki. A hátsó szakaszoknál egy birdie-t és egy bogey-t termelt, így végül a neve mellett a nap végén -20 szerepelt. Félő volt, hogy a fő üldöző, Louis Oosthuizen beéri majd McIlroyt, de végül nem így lett.

A dél-afrikai a 17-es szakasznál beütött egy bogey-t, és utána sem tudott már javítani, így neve mellett maradt a -19, amelynek következtében egyetlen ütéssel lemaradt a playoffról. Oosthuizen így sem panaszkodhat, hiszen ő is rendkívül jól teljesített a TPC Boston pályáján az elmúlt napokban.

Oosthuizen így nyilatkozott a nap végén: „Nem véletlenül ő a jelenlegi világelső. Ő egy nagyszerű fiatal tehetség, és rengeteg major elsőség vár még rá. Ráadásul a pályán is egy nagyszerű, helyes gyerek. Nagyon jó játszani vele. Képes azt megcsinálni, hogy a nehéz ütéseket könnyűvé teszi, különösen a hosszú vasakkal. Azt tette, amit tennie kellett.”

 

McIlroynak ez volt egyébként a szezonban a harmadik győzelme, így felzárkózott Tiger Woods mellé, aki 2012-ben ugyancsak három alkalommal tudott már nyerni. Rajtuk kívül pedig nincs más ilyen játékos, ha az idei évet nézzük. És mi jöhet még ezután? „Ez egy nagyon jó szám, elégedett vagyok vele. Szeretném majd négyre (vagy ötre) növelni a FedEx Cup után.” – tette hozzás McIlroy.

Három vagy négy vagy öt, ő már nagyban gondolkodik. Hasonlóan jókat mondott a fiatal győztesről Tiger Woods is, aki tegnap a harmadik helyen zárt, -18-as eredményével. „Úgy érzem, hogy van miért érdeklődnünk a golf iránt. A rengeteg tehetséges fiatal játékos miatt mindenképpen.”

Phil Mickelson és Dustin Johnson egyébként megosztva a negyedik helyen végzett, mégpedig -14-es eredménnyel. Őket követi Brandt Snedeker -13-mal, majd Adam Scott és Jeff Overton -12-vel. Ryan Moore -10-nél állt meg, Lee Westwood és Keegan Bradley pedig -8-nál. Luke Donald végül -5-öt véshetett fel magának, Ian Poulter pedig -1-es eredménnyel fejezte be a playoff második mérkőzésének zárónapját.

Íme, a zárónap legfontosabb eseményei


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés