Golfos a vízen, matróz a green-en

Több ízben beszámoltunk már az újításokról, amikkel az Old Lake Golf Club várja a játékosokat a saját rendezésű klubbajnokságán. Azonban tudni kell, nem csak a tatai klub az, ami eddig még nem látott dolgokat vet be a nagyobb nyilvánosság érdekében.

Több ízben beszámoltunk már az újításokról, amikkel az Old Lake Golf Club várja a játékosokat a saját rendezésű klubbajnokságán. Azonban tudni kell, nem csak a tatai klub az, ami eddig még nem látott dolgokat vet be a nagyobb nyilvánosság érdekében.

A balatongyöröki Golfclub Imperial ráadásul nem is csak a golfozókat szólítja meg szeptember 8-i versenyükön. Biztos sokan hallottak már róla, az I. Phoenix and Imperial Yacht and Golf Regatta versenyről van szó.

„Ez az első ilyen kombinált verseny Magyarországon” – mondta Pál Levente, az Imperial ügyvezetője. „A verseny egy a Magyar Vitorlás Szövetség szabályainak megfelelő vitorlásversenyből, és egy Texas Scramble formában lejátszott golfversenyből fog állni. A versenyen egy vitorlázót egy golfozóval fogunk párba állítani. A vitorlásverseny eredményeit yardstick rendszerben egyenlítjük ki, a golfversenyen a vitorlázók 54-es hendikeppel fognak játszani, így mindkét verseny eredménye bele fog számítani a végeredménybe, ami alapján Magyarország legjobb vitorlázó-golfos párosait fogjuk díjazni.”

Ahogy Leventétől hallottuk, vitorlázó berkekben nagyon nagy az érdeklődés a verseny iránt, de a golfozók is szépen gyülekeznek már.

„A versenyen indulnak a legjobb magyar vitorlázók, például az olimpiát is megjárt Berecz Zsombor is, de ott lesz a vitorlásversenyen a Balaton legnagyobb katamaránja, a huncat is. Golfozók közül kint lesz Baranyai Robi korábbi magyar bajnok, aki valószínűleg párban fog indulni Büki Gáborral, vitorlás bajnokkal. De rajtuk kívül is megpróbáljuk összehozni a két sportág bajnokait” – mondta Levente, akitől megtudtuk Csomor Csilla, színművésznő is ellátogat a rendezvényre, így a lefedettség egyre nagyobb, de van még itt más is.

A hagyományteremtő verseny egyediségéhez hozzájárul, hogy a díjak is a két sportág egymáshoz való közelebb hozását szolgálják. Ez azt jelenti, hogy a golfozók vitorlázással kapcsolatos díjakat kapnak, a vitorlázók meg golfos díjakat.

„Jövőre tervezzük majd kiegészíteni a versenyt úgy, hogy meghívjuk a lovaspólósokat is, és csinálunk a rendezvényből egy társasági sportok kupáját. Már eddig is rendeztünk Motoros Golfos Kupát, most a vitorlázókon van a sor, és ősszel rendezünk még versenyt a vadászoknak is” – mondta Levente a későbbi tervekről, de egyelőre a hétvégi I. Phoenix and Imperial Yacht and Golf Regattán kell túl lenni. Afelől azonban ne legyen kétségünk, a nemzetközi érdeklődőkkel is megtámogatott rendezvény siker lesz.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés