Fölényes skót győzelem

Richie Ramsay tegnap nem hogy tartani tudta az előnyét, de növelni is tudta azt az utolsó játéknapon, így végül ő emelhette magasba a kupát. Az idei Omega European Masters bajnoka tehát a skót golfozó lett.

 

Richie Ramsay tegnap nem hogy tartani tudta az előnyét, de növelni is tudta azt az utolsó játéknapon, így végül ő emelhette magasba a kupát. Az idei Omega European Masters bajnoka tehát a skót golfozó lett.

„Az elmúlt időszakban elég sok nagy döntést kellett meghoznom a karrieremmel kapcsolatban. A mai napon ezeknek tudtam érvényt szerezni.” – kezdte interjúját Richie Ramsay, ama bizonyos kupával a kezében, amit teljesen megérdemelten emelhetett a magasba tegnap Svájcban.

Az idei Omega European Masters zárónapját a skót játékos kezdhette meg a legjobb pozícióból, és előnyét növelni is tudta, amihez nagyban hozzájárultak a 18 szakasz alatt elért birdie-k, valamint egy szép eagle is. Richie Ramsay neve mellett a nap végén -16 szerepelt, amit nem tudtak még megközelíteni sem a társak. Összességében négy ütéssel nyerte meg a tornát.

 

Ramsay ezt követően pedig így folytatta: „A golfhoz ez a helyszín egyszerűen csodálatos, és nagyon különleges érzéssel ér fel az itteni győzelem. Nézőként könnyen megfázhat az ember, ahogyan játékosként is, de tudtam, hogy ma el kell végeznem a feladatomat. A fejemben tisztán megvolt a célt, és folyton az volt előttem, hogy a legjobb barátaimmal fogok ma megmérkőzni.”

Az élen tehát a 29 éves játékos végzett, mégpedig nagyszerű utolsó napi játékkal. A második helyen négy golfozónak kellett idén osztoznia. Végeredményben -12-vel zárt Marcus Fraser, Romain Wattel, Fredrik Andersson Hed és Danny Willett. Bernd Wiesberger, Felipe Aguilar és Paul Lawrie pedig -11-es eredménnyel fejezte be a versenyt.

Anders Hansen és Jamie Donaldson neve mellett -10 szerepelt a nap végén, David Lynn, Miguel Angel Jiménez és Julien Quesne esetében pedig ez a szám -9 volt. A svédek kiválósága, Alexander Noren -5-tel zárt Svájcban, Grégory Bourdy, Matteo Manassero és Grégory Havret pedig -4-gyel.

A zárónap legfontosabb eseményeinek összefoglalóját az alábbi linkre kattintva lehet megtekinteni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés