Ramsay egyetlen ütéssel vezet

Voltak ugyan nehezítő körülmények a mai napon is, azért a golfozók igyekeztek teljes mértékben kitenni magukért Svájcban. Az idei Omega European Masters zárónapját a skót Richie Ramsay kezdheti majd meg a legkedvezőbb pozícióból.

 

 

 

 

Voltak ugyan nehezítő körülmények a mai napon is, azért a golfozók igyekeztek teljes mértékben kitenni magukért Svájcban. Az idei Omega European Masters zárónapját a skót Richie Ramsay kezdheti majd meg a legkedvezőbb pozícióból.

Sokáig úgy tűnt, hogy Paul Lawrie lesz az, aki majd a legjobb eredménnyel fordul szombaton, de a hátsó szakaszoknál volt egy kis megingás, amiből nem tudott jól kijönni a skót. Lawrie a 14-es szakasznál egy dupla bogey-t ütött, így nem tudta átvenni a vezetést a nap végén, és maradt neki a második hely, mégpedig Danny Willett társaságában. Mindkettejük neve mellett -10 szerepel.

 

 

 

Lawrie így értékelt tegnap: „A múlt héten valóban egész szépen játszottam. Egyszerűen csak maradnom kellett a játéktervemnél és bekopogni minden ajtón, amin csak lehet. Ha pedig az ajtókat sikeresen kinyitottam, akkor van esélyem győzni. Ha nem, akkor próbálkozom a következő héten. Minden héten az a célom, hogy a 18 szakasz alatt mindig versenyben tartsam magam, és ez most sikerült is.”

Willett pedig így nyilatkozott a sajtónak: „Ha jól is sikerült teljesítenem, a pályán nem igazán éreztem magam jól. Még egy nap hátravan. Meglátjuk mi lesz.” Az mindenesetre biztos, hogy az angol nagyon jól vette az utolsó szakaszokon az akadályokat, így a 17-es és a 18-as lyuknál is birdiet tudott elérni.

A legkedvezőbb pozícióból a skót Richie Ramsay várhatja a mai zárónapot, aki tegnap egy bogey mentes 64-es kört produkált. Elégedett lehet magával a játékos, habár előnye mindösszesen csak egyetlen ütés, szóval, jó lesz vigyázni. Mindezt persze tudja maga Ramsay is, akinek a neve mellett a harmadik napot követően -11 szerepelt.

 

 

 

„Nagyon jól dolgoztam a mai napon. Ugyan, jól esett volna még néhány putt, de ettől eltekintve nem lehet panaszom a mai játékomra. A pályán rengeteg lehetőség adott volt, de a tervem mindig az, hogy játsszam meg a pályát, és ne a többiekkel foglalkozzak. Ha valaki elkezdi gyártani a birdie-ket, és már szaladna is a kupával, akkor is maradnom kell a tervem mellett.” – értékelt szombaton Ramsay.

 

Az élmezőnyben találhatjuk még egyébként Julien Quesne-t is, aki a harmadik napot követően -9-es eredménnyel büszkélkedhetett, illetve Jamie Donaldson és Jaco Van Zyl is felzárkózhat bőven, hiszen az ő nevük mellett -8 szerepelt. Anders Hansen és Marcus Fraser neve mellett egyébként -7 szerepelt három nap után, míg Simon Dyson esetében -6, Marcel Siemnél pedig -4 ez a szám.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés