Jó pont a kapitánynál

Javában zajlik már a PGA Tour playoff-ja, a játékosok mégis inkább a Ryder Cup-al vannak elfoglalva, ami érthető. Többen már megnyugodhatnak az eddig elért eredményük okán, de vannak olyanok is, akik az utolsó pillanatban akarnak nagyot robbantani.

 

Javában zajlik már a PGA Tour playoff-ja, a játékosok mégis inkább a Ryder Cup-al vannak elfoglalva, ami érthető. Többen már megnyugodhatnak az eddig elért eredményük okán, de vannak olyanok is, akik az utolsó pillanatban akarnak nagyot robbantani.

„Ez az év nem egészen úgy alakult, ahogyan terveztem. Azonban, ez a győzelem mindent képes elfelejtetni velem. Megnyerni egy versenyt nehéz, főleg egy ilyen nehéz mezőnyben és pályán. Még mindig az események hatása alatt állok.” – nyilatkozta vasárnap Nick Watney a Barclays zárónapján.

Az amerikai sikerrel vette az akadályokat az utolsó napon is, amelynek meg is lett az eredménye. Watney neve mellett a nap végén -10 szerepelt, ami a legjobbnak bizonyult az egész mezőnyben. A második helyet, három ütéssel lemaradva Brandt Snedeker szerezte meg, miután vasárnap egy kissé hektikus 70-es kört produkált.

A rendkívül szoros versenyben sokan megérezhették, milyen tűz közelben lenni, de a végére tényleg csak néhányan maradtak talpon. Közéjük tartozott Sergio Garcia is, de ő az utolsó játéknapon nem találta a pontos ütéseket. A spanyol nagy önbizalommal érkezett meg New Yorkba, de aztán a remények tovaszálltak az utolsó napon, amikor is Garcia egy hibákkal teli 75-ös kört produkált. Ezzel pedig kiengedte a kezéből a győzelem esélyét is.

 

Garcia a playoff első állomásának végjátékában -6-ot véshetett fel magának, akárcsak a címvédő Dustin Johnson. A kanadai Graham DeLaet, Louis Oosthuizen, Lee Westwood és Brian Harman -5-ös eredménnyel zárta a tornát, Luke Donald és Bubba Watson pedig -3-mal. Nem sikerült felzárkóznia Rory McIlroy-nak sem, aki vasárnap 72-t játszott, így a versenyt végül -1-es eredménnyel a zsebében fejezte be.

Nem alakultak túl fényesen a dolgai Ian Poulternek sem, akinek szombaton volt egy nagyobb hullámvölgye, amely végül túl mélynek bizonyult. Az angol a tornát par eredménnyel zárta, akárcsak John Huh. Phil Mickelson +1-es eredménnyel fejezte be a versenyt, akárcsak honfitársa Tiger Woods, aki vasárnap nagyon nem találta a helyét, amit mutat a tőle nem megszokott 76-os ütésszáma is. Immáron az amerikaiaknál is megindulhat a találgatások, hogy kik is lesznek pontosan a Ryder Cup csapat tagjai?


Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés