Csilla felnőtt a feladathoz

Aki magyar, és golfozik már biztos hallott Rózsa Csilla Amatőr Nyílt Golfbajnokságon elért harmadik helyéről. Az egész ország golftársadalma büszke most a magyar lányra, aki ezúttal is, mint idén már párszor, nemzetközi mezőnyben állta meg a helyét.

Aki magyar, és golfozik már biztos hallott Rózsa Csilla Amatőr Nyílt Golfbajnokságon elért harmadik helyéről. Az egész ország golftársadalma büszke most a magyar lányra, aki ezúttal is, mint idén már párszor, nemzetközi mezőnyben állta meg a helyét.

Csicsi még éppen csak kikelt az ágyból, amikor délelőtt elértük telefonon, de így már kipihenten nyilatkozott a hétvégi versenyről, ha egyáltalán ki lehet az ilyet pihenni egy nap alatt.

„Kicsit sok volt az elmúlt hónap.” – kezdte Csilla. „Most éppen a 3 napos pihenőmet tartom.

Nagyon sok versenyem volt mostanában, és el vagyok fáradva. De a játékot magát egyre jobban élvezem. A saját játékomat, a versenyzést mind egyre jobban élvezem. A hétvége is jó hangulatban telt. Jó volt a játék a külföldiekkel.” – mondta.

„A Pannonia pályája gyönyörű volt, mint mindig, és a green-ek is ugyanolyan gyorsak voltak. Azokon dőlt el minden. Nem tudtam rájuk külön készülni, mert a versenyt megelőző héten is még Németországban játszottam. De a versenynapokon a start előtt mindig több mint fél órát puttoltam.”

Bár Csilla hangja vidám volt, azért sokakban ott van egy kis keserű érzés is, hiszen a versenyen a lány még az első helyhez is nagyon közel volt. Erről anyukája is mesélt nekünk, bár hozzátette azt is, amit mindannyian tudunk, a fiatal golfozó még csak az út elején jár. Bár tegyük hozzá, úgy látszik Csicsi már elkezdett beérni.

„Sokat tanultam az elmúlt egy évben. Még mindig sokat kell tanulnom, és gyakorolni, de egyre jobb és jobb lesz a játékom. Teljesen igaz, hogy játék közben minden fejben dől el, és úgy érzem, én ebben fejlődtem a legtöbbet. Felnőttem a feladathoz, hogy mínuszokat, vagy nullákat játsszak” – mondta Csilla.

Kíváncsiak voltunk fiatal sportolónk mit gondol a gyakorlás mellett, a kondi, és a helyes étkezés fontosságáról. Csilla így válaszolt:

„Télen, mikor külföldön edzettem heti három kondiedzésem volt. Itthon természetesen kevesebb, már a versenyek miatt is, de azért odafigyelek erre is, hiszen fontos, hogy azt a 18 szakaszt azért végig tudjam sétálni. Evés szempontjából szerintem az számít igazán, hogy a pályán mit eszünk. Nyílván nem gumicukorral, és kólával kell kimenni. Pályán kívül egyébként nem kell vegetáriánusnak lenni, egyszerűen csak oda kell figyelni, miből mennyit eszünk.” – mondta.

A továbbiakban Csillát nem újabb nagy verseny, hanem az iskolapad várja. Lassan kezdődik a suli, és a kislánynak már csak egy hete van kipihenni a nyár golfeseményeit. Azonban lesz is még mit kipihenni, hiszen Csicsi a suli mellett sem adja fel a sportot. Szeptemberben Skóciába fog kiutazni, októberben a franciák várják egy versennyel, és decemberben pedig Amerika lesz a célállomás. Tehát fogunk még hallani Csicsiről idén is.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés