Lawrie nem fukarkodott a jó játékkal

Paul Lawrie megszerezte idei második tourgyőzelmét, mégpedig hazai pályán a Johnnie Walker Championship keretében, amivel igazi fejfását okozott a Ryder Cup európai csapatkapitányának. Sokan vannak a kalapban, nehéz lesz dönteni.

 

Paul Lawrie megszerezte idei második tourgyőzelmét, mégpedig hazai pályán a Johnnie Walker Championship keretében, amivel igazi fejfását okozott a Ryder Cup európai csapatkapitányának. Sokan vannak a kalapban, nehéz lesz dönteni.

Paul Lawrie már szombaton érezte, hogy megy neki a játék. A hét utolsó előtti napján át is vette a vezetést a skóciai Auchterarderben zajló tornán, és minden erejével azon volt, hogy vasárnap is hasonlóan jól menjen majd neki a játék. A számításai bejöttek, hiszen tegnap mindösszesen csak két alkalommal remegett meg a keze, de összességében rendkívül jól és nem utolsó sorban eredményesen játszott.

 

A skót golfozó vasárnap egy 68-as kört produkált, amelynek következtében a neve mellett a nap végén -16 szerepelt, amit kollégái nem igazán tudtak megközelíteni. Lawrie ezzel a győzelmével begyűjtötte idei második trófeáját, összességében pedig a nyolcadikat. A 43 éves játékos így nyilatkozott a nap végén: „Valamilyen oknál fogva sokkal nyugodtabb vagyok Skóciában, ez fura, és a legjobb játékomat is itt nyújtom. Egyszerűen jobban érzem magam ebben a környezetben, nyugodtabb vagyok, és a külső dolgok sem tudnak megzavarni. Ezen a héten a karrierem legjobb ütéseit mutattam be valószínűleg. Nem kérdés, hogy ebben a pár napban rendkívül jól játszottam. A pálya egyébként kifejezetten jó volt. Dolgoztam is rendesen a helyes ritmuson, ami sokat segít, amikor hosszan kell megütnöd a labdákat. Ez egy fantasztikus hét volt.”

A második helyre végül az ausztrál Brett Rumford tornázta fel magát, aki már régóta nem játszott ilyen jól, mint ezen a héten. A játékos tegnap 68-at játszott, a neve mellett pedig végül -12 szerepelt, ami jelzi, hogy azért elég tetemes hátrányt halmozott fel a négy nap alatt. Vasárnap ugyan próbált felzárkózni, most ennyire futotta. A harmadik helyet -11-es eredménnyel a zsebében három golfozónak sikerült elérnie: Fredrik Hed Andersson, Maarten Lafaber, Romain Wattel. Utóbbinak esélye lett volna megszorongatnia Lawriet, de vasárnap valahogy nem úgy alakultak a dolgok a pályán, ahogyan azt a francia eltervezte, így be kellett érnie ennyivel.

Francesco Molinari és Colin Montgomerie végül -10-es eredménnyel vonulhatott le a pályáról, Rafael Cabrera-Bello és Thomas Björn pedig -9-cel. Anders Hansen és Grégory Bourdy neve mellett délután végül -7 szerepelt, Nicolas Colsaerts és Gary Boyd pedig -6-os eredménnyel végzett. Mark Foster -5-tel zárt, Joel Sjöholm pedig +3-mal. A torna befejeztével pedig kialakult az a biztos 10-es mezőny, akiknek nem kell már aggódniuk Ryder Cup indulásukon.

 

Az Európai Csapat 10 biztos részt vevője: Luke Donald, Sergio Garcia, Peter Hanson, Martin Kaymer, Paul Lawrie, Graeme McDowell, Rory McIlroy, Francesco Molinari, Justin Rose, Lee Westwood.

 

Kapitány: José María Olazábal

A további két golfozó nevét a kapitány hétfőn, egy sajtótájékoztató keretében fogja bejelenti, előre láthatólag dél körül.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés