Rekord a nőknél

Az idei Canadian Openen történelmi eseménynek lehettek szemtanúi azok, akik figyelemmel kísérték a verseny menetét. Vasárnap ugyanis minden idők legfiatalabb golfozója tudott győzedelmeskedni az LPGA tornán. Az ifjú győztes a 15 éves Lydia Ko.

Az idei Canadian Openen történelmi eseménynek lehettek szemtanúi azok, akik figyelemmel kísérték a verseny menetét. Vasárnap ugyanis minden idők legfiatalabb golfozója tudott győzedelmeskedni az LPGA tornán. Az ifjú győztes a 15 éves Lydia Ko.

A Canadian Open tavalyi bajnoka, Brittany Lincicome idén labdába sem tudott rúgni (vagy inkább ütni) a versenyen, de ezzel sokan voltak így a nagy nevek közül. 2012-ben a nívós tornát egy 15 éves amatőr golfozónak sikerült megnyernie, amivel egy új rekordot is felállított a dél-koreai születésű, új-zélandi lány. Ő lett minden idők legfiatalabb LPGA Tour győztese.

Lydia Ko neve mellett vasárnap -13 szerepelt, amihez nagyban hozzájárult a zárónapon elért 67-es eredménye is. Ko profikat megszégyenítő módon teljesített tegnap, és nem engedte, hogy bármi is megzavarja a játékát a Vancouver Golf Club pályáján. Összességében háromütéses győzelmet aratott, a torna végén pedig, érthető módon, alig találta a szavakat az ifjú játékos.

Tavaly Lexi Thompson lett minden idők legfiatalabb LPGA győztese, miután 16 évesen megnyerte a Navistar LPGA Classicot. Te most 15 éves vagy. Milyen érzés ilyen fiatalon egy ilyen tornát megnyerni?

Csodálatos érzés. Januárban már rekordot döntöttem a New South Wales Openen, most pedig egy újabbat, és ez történelmi tett volt, ami egyszerűen elképesztő. Csodálatos érzés, hogy lehetőségem volt a profikkal együtt játszani. Örülök a győzelmemnek, bár az utolsó szakaszoknál egy kicsit idegesebb voltam, de Stacy Lewis odasúgta, hogy menni fog, és valóban sokat segített az, hogy egy másik játékos ennyire bízott bennem és támogatásáról biztosított, amikor kellett. Stacy szuper volt.

Te vagy a U. S. Women’s Amateur-bajnoka, most pedig lehetőséged nyílt részt venni a Canadian Openen szponzori segítséggel. Gondoltad volna, hogy 149 másik játékost magad mögé tudsz majd utasítani?

Soha nem gondoltam, hogy ez lesz belőle. Nagyon örülök, hogy nyerni tudtam a U. S. Amateuron és itt is. Soha nem gondoltam volna. Mindösszesen csak cutba akartam kerülni. De amikor láttam, hogy első és a második napon ott vagyok az élen, úgy éreztem, wow. Remekül érzem magam. Nagyon meglepett, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült két kupát is begyűjtenem.

Korábban azt mondtad, hogy mindenképpen folytatni szeretnéd az iskolát, és nem vagy biztos abban, hogy profi golfozó akarsz lenni. Megváltozott a véleményed a mai események után?

Nem, nem hiszem. Nem gondolom, hogy a tervem bármely részlete is megváltozott volna. Még mindig egy amatőr vagyok, és szeretném befejezni a középiskolát, majd pedig egyetemre akarok menni az Államokba. Úgy értem, ez egy csodálatos győzelem, de nem hiszem, hogy annyira nagy hatással lenne az életemre, hogy egy csapásra mindent meg kéne változtatnom.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
5
6
12
13
15
19
20
21
22
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés