Szép volt fiúk! ...és Csilla!

Véget ért a verseny Máriavölgyben, ráadásul nem is akárhogy. A legtöbben a végére hagyták a tűzijátékot a 34. Magyar Amatőr Nyílt Golfbajnokságon. A nemzetközi mezőny már hazaindult, mi pedig egy bronznak örülhetünk. Nézzük, hogyan alakult a zárónap.

Véget ért a verseny Máriavölgyben, ráadásul nem is akárhogy. A legtöbben a végére hagyták a tűzijátékot a 34. Magyar Amatőr Nyílt Golfbajnokságon. A nemzetközi mezőny már hazaindult, mi pedig egy bronznak örülhetünk. Nézzük, hogyan alakult a zárónap.

Kezdjük talán a nőknél, hiszen úgyis mindenkit Rózsa Csilla játéka érdekelt a legjobban. Ez a tény sosem jön jól egy játékosnak, hiszen a tudat, hogy egy egész nemzet golftársadalma figyel, a legnagyobbakat is megtörheti. Csicsi ennek ellenére jól játszott és bár első napi eredményét nem tudta túlszárnyalni, mindannyian büszkék lehetünk rá, hiszen egy 74-es finissel csak odaért a harmadik helyre. Mindössze egy ütéssel tudott előtte maradni az orosz, Pegova Nina, aki az első két napon is csak eggyel-eggyel játszott jobbat Csillánál. Tegnap végül 75-tel végzett és így maradt összesítettben egyetlen ütéssel Csicsi előtt. Ha telhetetlenek lennénk, hozzátennénk, hogy ha Csilla nem üt az utolsó két szakaszon két bogey-t, akkor második helyen végez. De mint tudjuk, a golfban nincs ha, és amúgy sem vagyunk telhetetlenek. A végső győztes egyébiránt az osztrák Krenn Marlies lett, aki ugye az első nap szinte sehol nem volt az élmezőnyhöz képest, majd tegnapelőtt élre állt, tegnap nyert, és ma pedig büszkén mondhatja, az nevet igazán, aki utoljára nevet.

Negyedik helyen egyébiránt az az Eremina Ksenia végzett, akinek stabil játékát már a második nap után is méltattuk. Most is megilleti a tisztelet, hiszen bár a dobogós helyezésekbe nem szólt bele, a higgadt 75, 76, 75 eredménysorozata csendben elég volt a negyedik helyre. A végén említsük még meg második legjobb lányunkat, Morozova Sofia-t, aki sajnos napról napra rontott (75, 80, 85), de helytállásáért kijár neki a taps.

A férfiaknál kicsit gyilkosabb volt a mezőny. Talán kezdjük azzal, hogy a címvédő német, Borges Claas-Eric a hatodik lett. Hiába a két 0-s score és az az egy +2, ez csak a női mezőnyben lett volna elég a győzelemhez. Nem megsértve ezzel persze Borges-t. Az első két nap után két 70-es eredménnyel élen álló Osipov Vladimir egyike volt azon keveseknek a férfi élmezőnyből, akik az utolsó napon rontottak (75). Osipov végül harmadik lett. Második helyen maradt a tegnapi napot is második helyen kezdő osztrák Habeler Markus. Ő tegnap 68-at játszott. Ennél jobbat játszott és nyert ez előző napi beszámolókból talán méltatlanul kimaradt német Diederichs Johannes, aki a 74-es csütörtök és a 70-es péntek után, 67-tel zárta a szombatot, majd elvitte az aranyérmet. Érdekesség, hogy a férfiaknál az első tízből heten tegnap ütötték meg legjobb score-jukat a versenyen. Sőt, bár az első tízen kívül végeztek, a tegnapi legjobb szereplés Morozov Misára és Simmes Alexanderre is igaz. Misa a hazai pálya ellenére rosszul kezdett az első két napon (78, 77), de nagyot játszott a harmadikon (71) és így 13. helyen végzett. Alex bíztatóan kezdett (74), majd pénteken kicsit elszállt (80), de tegnap egy jó eredménnyel (72) a 14. helyen zárt. Sajnos azonban egyik fiúnk sem lehet maximálisan elégedett, hiszen legjobb eredményeik ellenére is mindketten ütöttek dupla bogey-t a záró napon. Alex ráadásul mindjárt kettőbe is beleszaladt, ráadásul az egyikbe ugyanazon a 17-esen, ahol az első nap is duplát ütött, a másodikon pedig triplát. De tegnap még a két duplája után is 0-ával jött le a pályáról. Rajtuk kívül az első húszban végzett még Herr Tamás. Ő 18. lett 78, 75, 77-es score-okkal.

Összességében mindenkire büszkék vagyunk. Játékosainkra, eredményeinkre és persze a versenynek otthont adó 15 éves Pannonia Golf & Country Clubra. Nem feledkeztünk meg róluk sem. A máriavölgyi csapat megint kitett magáért, hogy a nemzetközi mezőny jól érezze magát a magyar pályán. Titkon talán szerettünk volna látni egy aranyérmes magyart is. De még egyszer hangsúlyozzuk: ne legyünk telhetetlenek!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés