Stabil és hullámzó játékok

Véget ért a második nap a Máriavölgyben rendezett Nyílt Bajnokságon. Nem volt meglepetés az élmezőny átrendeződése, de az új sorrend viszont annál inkább. Magyarjaink tartják magukat, de a külföldiek nagyon erősek.

Véget ért a második nap a Máriavölgyben rendezett Nyílt Bajnokságon. Nem volt meglepetés az élmezőny átrendeződése, de az új sorrend viszont annál inkább. Magyarjaink tartják magukat, de a külföldiek nagyon erősek.

A nőknél a második nap végén az osztrák Krenn Marlines találta magát az élen, miután az első napi mérsékelt eredménynek számító 78 után a második napon 70-et ütött. Ez többek közt azért is történhetett, mert az első nap élen végzettek közül tegnap sokan rontottak. Köztük volt az első nap legjobbja, az orosz Pegova Nina is. Pegova az első napon 71-et, majd a másodikon 77-et játszott a máriavölgyi szakaszokon, és ezzel végülis holtversenyben az első helyen áll az osztrák hölgy társaságában. Előző napi eredményéhez képest (72) tegnap Csicsi is rosszabb score-ral hagyta el a pályát (78), de semmi sincs még veszve, hiszen összesítettben csupán 2 ütés a hátránya a két előtte álló külföldivel szemben. Fontos még megemlíteni a jelenlegi negyedik helyezettet, Eremina Ksenia-t. Az orosz hölgy éppen bizonyítani készül, hogy a kiegyensúlyozottság előbbre való az egy-egy napi kiugró score-oknál, hiszen 75, 76-os eredményeivel csupán 3 ütéssel van lemaradva, a tegnap és tegnapelőtt mínuszokat játszó játékosoktól.

Bár az elején azt írtuk, a mezőny átrendeződött, a férfiaknál az éllovas kiléte speciel nem változott. A kiegyensúlyozott teljesítménynél ugyanis csak egy jobb van, a kiegyensúlyozottan alacsony score-okat hozó teljesítmény. Az orosz Osipov Vladimir első napi 70-es eredményét megismételve tegnap is ennyit játszott, így 4 ütéssel vezet a második Habeler Markus előtt (Ausztria, 73, 71). A címvédő Borges Claas-Eric pedig egyre távolabb kerül címének megvédésétől, miután eddigi eredményei alapján (72, 74) 6 ütéssel van lemaradva a már említett orosz golfozó mögött. Érdekesség, hogy tegnap a férfiaknál összesen 4-en játszottak 70-et, de például közülük a francia színekben induló Baldauf Mátyás 6 birdie-je mellé behúzott egy dupla bogey-t is, ami ha nincs, könnyedén bemehetett volna 70 alá. Szintén érdekes az első nap +1-et játszó osztrák Lukas Lipold tegnapi eredménye. Ő például úgy játszott összesen 74-t, hogy a 10-esen +4-et ütött. Most pedig nézzük a mieinket.

Az első nap legjobb magyar fiúja Simmes Alex, a második napon önmagához képest sokat rontott és egy rosszul festő 80-as végeredménnyel visszaesett az összesítettben. Abban az összesítettben, amelyben a legjobb helyen álló hazai srác jelenleg Herr Tamás. Tono Amerikából való hazatérése óta nem igazán találta legjobb formáját és habár biztosak vagyunk benne, hogy a mostani eredményeinél is fogunk még jobbat látni, jelenleg egy 78 és egy 75-ös score-ral bent van a legjobb 20-ban. Sajnos az első nap szintén ígéreteset játszó Jakobi Andris (75) és Szeberényi Máté (76) tegnap szintén rontott. Előbbi 81-gyel, utóbbi 83-mal fejezte be a pénteket.

Miközben önök ezeket a sorokat olvassák, már javában zajlik a harmadik nap, amin minden el fog dőlni. A fiúk közül még odaérhet valaki az első tízbe, miközben Rózsa Csilla akár meg is nyerheti a versenyt. Egy szóval, a mai napon is lesz miért izgulni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés