Ki más, mint Csicsi?

Hol is kezdjük? Volt egy-két jó verseny az elmúlt hetekben, de a Young Masters után már titkon mindenki a máriavölgyi, 34. Magyar Amatőr Nyílt Golfbajnokságot várta. Az, hogy a versenynek otthont adó Pannonia Golf & Country Club idén ünnepli 15. szülinapját, már csak hab a tortán.

Hol is kezdjük? Volt egy-két jó verseny az elmúlt hetekben, de a Young Masters után már titkon mindenki a máriavölgyi, 34. Magyar Amatőr Nyílt Golfbajnokságot várta. Az, hogy a versenynek otthont adó Pannonia Golf & Country Club idén ünnepli 15. szülinapját, már csak hab a tortán.

Biztosak lehetünk benne, hogy a jubiláló klubnál ez a mostani verseny az év fénypontja. Mégis a klubház népe ugyanolyan precizitással, higgadtsággal teszi a dolgát, mint bármikor korábban és bevallottan nem kötik össze a Bajnokságot a születésnappal. Csupán az ember fejében motoszkál a gondolat, hogy igazán szép ajándék volt idén Máriavölgybe hozni a versenyt.

Viszont mielőtt még elérzékenyülnénk, azért nézzük meg, mi történt az Open első napján. A tűző nap melegét hol gyengébb, hol erősebb szellők enyhítették, úgyhogy elmondhatjuk, jó idő volt tegnap Máriavölgyben. Leszámítva azt az 5 perces szemerkélő esőt, valamikor a délelőtt közepén. De panaszkodni emiatt sem panaszkodott senki, mert ha valaki akart is volna, már rég el volt foglalva a játékkal és azzal, hogy a lehető legjobb első napi score-ral indítsa a három napos versenyt. Nézzük, kiknek sikerült ez.

A férfiak közül az első napon a legjobb eredményt az orosz Osipov Vladimir érte el, aki a -2-es score-ját egy, az 5-ös szakaszon ütött eagle-nek köszönhette, ami mellé még 4 birdie-t és négy bogey-t sorakoztatott fel. Második, -1-gyel a szintén orosz Ponomarev Nikita lett, majd őt követte a címvédő Borges Claas-Eric, Németországból. Borges lapunknak elmondta, nem volt megelégedve 0-s eredményével, habár egyáltalán nem minősíthető rossz kezdésnek. A nemzetközi mezőnyből még az osztrák Lukas Lipold nevét érdemes megemlíteni. A szomszédból átruccanó golfos a jelenlegi élmenő Osipov mellett, szintén megreptetett egy eagle-t, ugyanúgy az ötösön. Végül +1-gyel végzett.

A magyar fiúk közül Simmes Alexandernek ment a legjobban a játék. Ő +2-vel jött le a pályáról. Két birdie és két bogey után, a 17-esen egy dupla bogey-ba szaladt bele a fiatal játékos, aki az első nap után rövid játékára panaszkodott új edzőjénél, Errol Bhalai-nál. Reméljük, mára a rövidek is menni fognak Alexnek és könnyedén a külföldiek nyomába fog tudni eredni. Mellette Jakobi Andris szintén +3-mal, míg Szeberényi Máté +4-gyel jött be tegnap, így jelenleg ők állnak a magyarok közti dobogón. Pontosabban a magyar fiúk közti dobogón, mert Csicsi amúgy verhetetlen!

A lányok mezőnyében az orosz Pegova Nina (-1) után Rózsa Csilla holtversenyben a második legjobb score-t ütötte az első napon. A magyar lány és az olasz Borin Barbara egyaránt 0-át játszottak. Csicsi 4 birdie-t és 4 bogey-t ütött. Borinnak eggyel több birdie-je volt, de mellé egy dupla bogey is becsúszott, így lett egyenlő az állás. Becsúszott még dupla bogey sajnos Morozova Sofia-nak is, aki azért a magyar hölgyek közt így is bejött a második helyre, +3-mas eredménnyel.

Ne feledjük, ez még csak az első nap volt! Nagyot fognak még küzdeni fiaink és lányaink, ez egészen biztos. Legjobbjaink csupán karnyújtásnyira vannak a jelenlegi élen haladókhoz, sőt, Csilla egy lehelettel van csupán lemaradva orosz riválisától. Reméljük, ezt az orosz is érzi és a nyomás alatt rontani fog. Addig is lélegzetvisszafojtva lessük a pályát, és drukkolunk a magyaroknak!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés