Ez egy történelmi nap

A klub történetében először, hölgy tagokat is regisztráltak az Augusta National Golf Clubba, amely óriási sajtóvisszhangot váltott ki. Többen kicsit vonakodva fogadták a hírt, de a legtöbb golfozó és szakértő azért egyértelmű jelét adta annak, hogy örül a formabontó hírnek. Itt van néhány a reakciók közül.

 

A klub történetében először, hölgy tagokat is regisztráltak az Augusta National Golf Clubba, amely óriási sajtóvisszhangot váltott ki. Többen kicsit vonakodva fogadták a hírt, de a legtöbb golfozó és szakértő azért egyértelmű jelét adta annak, hogy örül a formabontó hírnek. Itt van néhány a reakciók közül.

Tiger Woods: Azt hiszem, hogy az Augusta National tagjai által hozott döntés nagyon fontos volt magának a golfnak. A klub továbbra is elkötelezett a sport pozitív megítélése mellett. Szeretnék gratulálni az új tagoknak, különösen a barátomnak, Condi Rice-nak.

Annika Sorentsam: Nagyon örültem, amikor meghallottam a hírt, hogy az Augusta National engedélyezte két női tag felvételét a klubba. A meghívottak, Condoleezza Rice és Darla Moore köztiszteletben álló hölgyek és elismert üzletemberek. Ők biztosan méltó módon képviselik majd a nőket a sportban. Mindig is éreztem, hogy az Augusta végül engedélyezni fogja női tagok felvételét is. Nyilvánvalóan egy privát klubról van szó, és mindenképpen akkor akarták meglépni ezt a lépést, amikor nekik a legmegfelelőbb, és nagyon örülök annak, hogy ez a nap eljött. Nagyszerű dolgok képeit látom a horizonton a játékot illetően, amit egyszerűen imádok. Ez egy történelmi nap.

Tom Finchem (a PGA Tour biztosa): Akkor, amikor a nők jelenléte rendkívül gyors ütemben növekszik a golf terepén, mind játékban, mind pedig érdeklődés szintjén, akkor ez egy nagyon pozitív üzenet a sportot illetően.

Jack Nicklaus: Az Augusta National minden egyes tagja ugyanolyan szenvedéllyel viseltetik a golf iránt, és biztosan tudom, hogy az új tagok is hasonló elköteleződéssel rendelkeznek.

Bubba Watson: Vicces, mert a feleségem bízott benne, hogy ő lesz az egyik tag, akit meghívnak, de végül, nem jutott cutba. De, biztosan ő volt a harmadik a listán. (nevet) Mindent a megfelelő időben akartak csinálni, és azt a tagságot akarták kialakítani, amely nekik a legmegfelelőbb. Ez egy nagyszerű dolog a golfot illetően, és csakis pozitív üzenete van a sport felé.

Zach Johnson: Megvolt a döntés, és tudták, hogy mit akarnak, és azt mikor akarják bejelenteni. Véleményem szerint, azok alapján, amit olvastam és láttam, már ideje volt néhány hölgy tagot is felvenni. Ha ebbe az irányba akarnak haladni, azt maximálisan támogatom és egy fantasztikus dolognak tartom.

Sergio Garcia: Ez egy nagyszerű hír. Úgy értem, én ugyan nem vagyok tag, szóval nem tudok pontos ítéletet mondani, de ez egy nagyszerű dolog. Remélem, hogy a hölgyek élvezni fogják majd a játékot és annyiszor fognak majd ütőt ragadni, amennyiszer csak tudnak.

Tim Clark: Azt hiszem, ez egy nagyszerű dolog. Mindez annak a jele, hogy az Augusta a top klubok közé tartozik. Természetesen, én magam is nagyon szeretek ezen a pályán játszani, és jó látni, hogy másnak is sikerült egy lépést tennie efelé.

 

Carl Pettersson:

Ez valószínűleg egy jó dolog, de tudod, ez egy privát klub. Azt csinálnak, amit csak akarnak. De, valószínűleg ennek már itt volt az ideje.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés