Bridzskirálynő

Mari 5 éve, 56 évesen kezdett el ismerkedni a golffal, férje Molnár László járt Szigeti Csabához edzésre és Csaba ajánlására és párja unszolására kezdett el golfozni.

Mari 5 éve, 56 évesen kezdett el ismerkedni a golffal, férje Molnár László járt Szigeti Csabához edzésre és Csaba ajánlására és párja unszolására kezdett el golfozni. Mindig is szoros kapcsolata volt a sporttal, testnevelő tanárként egész életében a mozgással, az egészséges életmóddal foglalkozott. Sokáig a tenisz töltötte ki az életét, nagyon szerette a játékot és tehetséges is volt benne. Sajnos a tenisz az a sport, amit nem lehet bárhogy, bármikor játszani. Fizikailag nem bírta már a túl intenzív gyakorlatokat és ekkor lépett be az életébe a golf. Ahogy mondta, ami miatt elsősorban anno belevágott a golfozásba az volt, hogy férjével majd jó tíz év múlva kézen fogva sétálgathasson a golfpályán, miközben az ütőjüket meg-meg lendítik a labdát elérve.

Autodidakta módon tanult meg játszani, nem volt választott edzője, csak az elszántsága volt Marikának, ami előre vitte. Az első évben annyira megszerette a játékot, hogy majd minden nap kint gyakorolt a Highlanden, ahol a kezdetektől a mai napig is klubtag. A gyakorlás és a folyamatos játék meg is hozta az eredményt, az első év végére már 26-os hendikeppel büszkélkedhetett. Sőt a Magyar Senior Bajnokságon abban az évben a Nettó kategória második helyét is megszerezte.

Arra a kérdésre, hogy mi az, ami leginkább megfogta a golfban, elmesélte, mint falusi lány mindig is vonzódott a természethez. A golfban ezt szereti legjobban, a természet közelségét, a folyamatosan változó tájat, a növényeket, a rovarokat nélkülözhetetlen elemnek tartja. Szeret minden körülmények között játszani, Marika az egyik olyan Highland klubtag, aki télen is kijön a pályára és üti a labdát. Emellett szereti a golfban a fegyelmezettséget, a becsületességet és azt, hogy a játékosnak fel kell ismerni, hogy amikor nem azt írja be a score kártyára amit ütött, akkor magát csapja be a leginkább.

Szereti a golfban azt, hogy mindig más, nincs két egyforma ütés, ahogy nincs két egyforma szituációs sem. „A golfozás megváltoztatja az ember jellemét” – mondta Marika. Megfigyelte, hogy amikor először jön ki valaki golfozni, akkor milyen sok feszültség van a kezdő játékosokban. Először az emberek többsége idegből és méregből játszik, amikor nem sikerül az ütés, akkor még mérgesebben, dühösebben kezd neki a következőhöz. Egy-két hónap elteltével a játékos hozzáállása megváltozik és mind a golfozásban, mind akár a magánéletében is nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lesz.

Marika szereti a társaságot. A Highlandi golfozó nőket kis csapatba kovácsolta a bridzs játék megismertetésével. Immár harmadik éve oktatja a vállalkozó kedvű hölgyeket a bridzs fortélyaira, oly annyira, hogy kis csapata már bridzsversenyeken is sikereket ért el. Jól érzi magát a szeniorok és a hölgyek között. Szereti az összeszokott társaságot és az új klubtagokkal is örömmel ismerkedik meg. A golfpályát kitűnő gyakorló helynek tekinti, szereti a pályában rejlő kihívásokat és a pálya szépségét. Nem utolsó sorban az is szerepet játszik a Highland mellett, hogy a közelben, mindössze 20 percre lakik, így ez a legkézenfekvőbb választás is számára.

A golfozónőnek két fontos célja van még a golfban. Az egyik ezek közül a Magyar Senior Bajnokság megnyerése, valamint a 10-es és akár a single hendikep elérése. Az utóbbi időben talán emiatt is hagyott fel az edzőnélküli tréningezéssel. Aki még nem hallotta volna, Marika újabban Errol Bhalai-hoz jár, és eddig nagyon meg van elégedve a jamaikai pro szakértelmével.

Forrás: highlandgolf.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés