Fejben mindent átvettem

Az idei Linz Open igazán különleges eseménynek számított, hiszen magyar golfozók is képviseltették magukat a megmérettetésen. A Hungarian Golf játékosokat figyelő GPS-e ezúttal is pontosan bemérte a hazai golfélet külföldön teljesítő személyeit, így Sárközi Richárd kiruccanásának körülményeit is első kézből ismerhettük meg.

Az idei Linz Open igazán különleges eseménynek számított, hiszen magyar golfozók is képviseltették magukat a megmérettetésen. A Hungarian Golf játékosokat figyelő GPS-e ezúttal is pontosan bemérte a hazai golfélet külföldön teljesítő személyeit, így Sárközi Richárd kiruccanásának körülményeit is első kézből ismerhettük meg.

Sárközi Richárd számára a Linz Open kicsit ilyen is volt, meg kicsit amolyan is. A hazai mezőny kiemelkedő tagja a nívós versenyen (ahol tiszteletüket tették European- és Challenge Tour játékosok is) méltó módon képviselte a magyar színeket a pro/am megmérettetésen. Bár a két játéknap ég és föld volt a golfozó esetében, végül kiütközött a remek forma, amihez szívből gratulálunk.

A golfozó beszámolt arról, hogy az Open pályája egyszerűen szenzációs volt, így nem lehetett kérdés, hogy a család apraja-nagyja jól teljesít majd a versenyen. Richárd ugyanis nem egyedül vágott neki a tornának, hiszen elkísérte a felesége, Heni is, valamint két ifjú tanítványa, Niku Kapusan és Heim Olivér.

Az etikettet betartva előbb a hölgyek versenyét vesszük szemügyre. Richárd elmondta, hogy Heni a verseny során összesen 121(!) vetélytársat utasított maga mögé, ami egyben a győzelmet is jelentette számára. A későbbi győztes az első nap 87-et, majd a második napon javítva 85-öt ütött, amit végül senki nem tudott lepipálni. Itt az első kalapemelés.

A hölgyek után essék szó a tanítványokról. Richárd az ő versenyzésükkel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy azért volt némi „ki nem kényszerített hiba” a számolási oldalon, de büszke az ifjú úttörőkre, akik közül Niku Kapusan második, Heim Olivér pedig harmadik lett a saját kategóriájában. Persze, ez alakulhatott volna másképpen is, amennyiben…

Richárd teljesítményére sem lehet panaszunk, hiszen az első napi 76-os ütésszáma talán rosszabb volt a vártnál, de a golfozó érezte, hogy mi volt a probléma. „Lelassult a játékom, nem jöttek a puttok, rágörcsöltem az egészre… egyszerűen nem voltam ráhangolódva a versenyre.” – összegzett a golfozó. Richárd azonban mélyen magába nézett, leült egy percre, és összeszedte a gondolatait. „Jókat ütöttem. Nem lesz gond. Minden f***a.” – óvatosan a kifejezésekkel, de a golfozó valóban felspannolta magát, aminek másnap meg is lett az eredménye.

A magyar játékos a második játéknapon egy nagyon szép 67-es ütésszámot produkált (amit csak ő tudott elérni a zárónapon), ami nagyon jól esett a lelkének, hiszen, ahogyan ő fogalmazott: „elhatároztam, hogy akármi lesz, a saját játékomat fogom játszani.” És milyen jól tette. Richárd végül a 40 meghívott pro közül a 10. lett, amihez ugyancsak csakis gratulálni tudunk.

És mit tartogat Richárd számára a jövő? Mozgalmas időszakot az biztos. A magyar játékos először Kolozsvárra utazik majd családi körben, ahol összeköti a kellemest a hasznossal, hiszen a golfütők a határon túl sem maradnak majd a bagben. Ezután pedig egy hét következik a Garda-tónál. Ami azért is fontos, hiszen Richárd a telefonos interjú végén leszögezte a lényeget: „Építeni kell a kapcsolatokat.” Úgy tűnik, Richárdnak fekszik a külföldi pálya, így kijelenthetjük, hogy a játékos és a határon túli megmérettetés összeillik, mint két kicsi lego. A legóból pedig, mint tudjuk, jó nagy várakat lehet építeni, ha az ember pontosan illeszti össze a darabokat.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés