Feri bácsi emlékére

A mai napon játékosok sokasága fog részt venni Tatán a Gáti Ferenc Emlékversenyen. Lehet, hogy néhányan közülük nem is tudják, mennyi mindent köszönhet a magyar golf ennek az úriembernek, akit sokan csak úgy emlegetnek, Feri bácsi.

A mai napon játékosok sokasága fog részt venni Tatán a Gáti Ferenc Emlékversenyen. Lehet, hogy néhányan közülük nem is tudják, mennyi mindent köszönhet a magyar golf ennek az úriembernek, akit sokan csak úgy emlegetnek, Feri bácsi.

Mi Lakatos Vilmost kértük fel, hogy meséljen nekünk néhai Dr. Gáti Ferencről, hiszen kiváló szenior golfozónk jó barátságot ápolt azzal a személyiséggel, aki a 70-es években visszahozta a golfot Magyarországra. Lakatos Vilmos nagy lelkesedéssel, és még nagyobb tisztelettel beszélt egykori barátjáról, mentorától, Feri bácsiról.

„Lehet, hogy nem is engem kellene kérdezni, mert én nagyon elfogult vagyok, ha Feri bácsiról van szó. Annyit tanultam tőle, mint embertől, baráttól, sportolótól, amennyit soha mástól nem. Ilyen úriemberrel, amilyen ő volt, ritkán találkozik az ember” –mondta Lakatos.

„Tudni kell, hogy Gáti Ferenc agrár-vegyészmérnök volt, és annak idején Kubába volt kihelyezve az UNIDO által. Ott ismerkedett meg a golffal. Mikor hazatért, nagy odaadással és önzés nélkül hozta be a golfot újra Magyarországra. Összegyűjtötte az embereket, és valamikor ’79-ben a Szentendrei-szigeten megalapította a Kék Duna Golf Club-ot. A pályának először csak 6 szakasza volt, de már versenyeket tartottak rajta.”

„Feri bácsinak olyan nemzetközi kapcsolatai voltak, hogy külföldre tudott golftábort szervezni a hazai játékosoknak. Olyan játékosokat vittem ki akkor, mint Szigeti Csaba, Wilheim István, Tóbiás Zsolt, Szlávy Barbara, Lacsek Krisztián, akik ma jó edzőnek számítanak.

Én csak annyit fűznék még hozzá, hogy szerintem ilyen ember, ma nincsen. Ha a mai golfvezetők közül mindenki Feri bácsi teljesítményének csak 5%-át el akarná érni, már jobb helyzetben lenne a magyar golf. Ő tanította meg nekem a golfot életstílusosan élni, melynek szellemisége a társadalomban és a magánéletben egyaránt nagyon pozitív irányba vezetett.” – vélekedett Lakatos Vilmos, akinek a beszédén is hallatszott az a tisztelet, amit Gáti Ferenc neve iránt érez.

Gáti 1997-ben hunyt el, és kétségkívül a hazai golf halhatatlanjai közé tartozik. A mai napon Tatán rá emlékeznek.

„Nagy megtiszteltetés, hogy játszhatok a versenyen. Egy ilyen rendezvényre, Feri bácsi emlékére akárhova elmennék” – mondta Lakatos.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés