Iszik és golfozik? Lehetséges!

Valljuk be, egész évben a Balatoni Borok Versenyét vártuk. A szombaton Balatonudvariban megrendezésre kerülő versenyre a legjobb Balaton környéki pincészetek plusz egy pálinkafőzde fog kivonulni legjobb kínálatával, hogy vidámabbá tegye a sok szomorúságra amúgy sem okot adó udvari szakaszokat.

Valljuk be, egész évben a Balatoni Borok Versenyét vártuk. A szombaton Balatonudvariban megrendezésre kerülő versenyre a legjobb Balaton környéki pincészetek plusz egy pálinkafőzde fog kivonulni legjobb kínálatával, hogy vidámabbá tegye a sok szomorúságra amúgy sem okot adó udvari szakaszokat.

Az egész magyar golftársadalom kiemelt versenyként várja a szombati versenyt. Ezt bizonyítja a tény, hogy a jelentkezési lista már szerdán megtelt. Sarlós Péter, a Royal Balaton Golf & Yacht Club ügyvezetője elmondta, a nagy sikerre való tekintettel még vesznek föl jelentkezőket a várólistára, és gondolkodnak még pár flight indításán, bár a shot gun start ennek a lehetőségnek a kivitelezését igencsak nehezíti.

Szóval a végleges létszám még kétséges, de nézzük a konkrétumokat, amik mindenkit érdekelnek. A délután kezdődő versenyen jelen lesz a Liszkay Pincészet Monoszlóból, akik például egy nemrégiben Franciaországban díjat nyert vörösbort is hoznak majd a versenyre. Mellettük ott lesz a Pántlika Pincészet Dörgicséről, a Koczor Pincészet Balatonfüredről, a Jásdi Pincészet Csopakról, és a Balaton Bor Galéria.

„A Balaton Bor Galéria az összes Balaton környéki borospincének a palettájából tart borokat. Hozzánk a déli pincészeteknek egy válogatását fogják elhozni, a balatonfelvidéki pincészetek mellé” – mondta Sarlós Péter. Ráadásul a versenyre egy pálinkafőzde is visz majd kóstolót a kínálatából.

A rendezvény délben kezdődik egy pincegulyással a versenyzők részére. A verseny maga pedig 12:30-kor veszi kezdetét, mint már írtuk, shot gun starttal. A pályán 6 kóstolóállomás lesz. A verseny lényege, hogy a 4 fős, texasi vegyes stroke mínusz hcp-t játszó csapatoknak minden állomáson ki kell találniuk, hogy milyen szőlőből készült borokat kóstoltak éppen. A kóstolásoknál elért eredményt a verseny végén levonják a csapat pályán elért eredményéből, és így alakul ki a végső sorrend.

A verseny után hétkor egy vacsora fogja várni a játékosokat, azután pedig éjfélig a Fox Autorent mindenkit bérmentve hazaszállít a pálya 20 km-es körzetében. Nem kell aggódnunk, hogy esetleg a sok kóstolgatás után majd nem tudunk hazamenni.

A rendezvény kiegészítő programjaként Wilheim István, a Royal Balaton edzője íjászversenyt fog tartani a jelenlévőknek, ahol golfoktatást lehet nyerni nála, illetve a klub másik projánál, Lugosi Tamásnál.

Minden adott tehát egy tökéletes szombati golfprogramhoz. Ne feledjük, a klub ezúttal is mindenkit buzdít az ismerősök, barátok pályára való kicsábítására, hiszen kísérőjegy váltása most is lehetséges lesz, egészen pontosan 6900 forintért cserébe. A golfozóknak pedig a díjnak felajánlott borokért és a kupaként szolgáló boros poharakért érdemes versenybe szállni. Ugye milyen kár, hogy a részvételi lista már megtelt?


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés