Megvannak a segítők

Természetesen már mindenki Ryder Cup lázban ég, ami érthető. Az európai csapat kapitánya, José María Olazábal pedig a minap megnevezte három segítőjét is. Név szerint: Thomas Björn, Darren Clarke és Paul McGinley.

 

Természetesen már mindenki Ryder Cup lázban ég, ami érthető. Az európai csapat kapitánya, José María Olazábal pedig a minap megnevezte három segítőjét is. Név szerint: Thomas Björn, Darren Clarke és Paul McGinley.

Ryder Cup év van, ami sok szempontból emeli a golf jelentőségét a játékosok körében. Mindenki szeretne bekerülni a csapatba, és ennek érdekében minden lehetőséget meg is ragad, hogy bizonyíthasson. Elsősorban persze a kapitányoknak, akik árgus szemekkel figyelik a jelölteket. Ahhoz pedig, hogy minden olajozottan menjen majd, a legjobbakra van szükség.

Az európai csapat kapitánya, José María Olazábal megnevezte három segítőjét, akik jobb kezeiként fognak funkcionálni az elkövetkezendő időszakban azért, hogy 2010 után ismét az európai gárda győzedelmeskedjen. Olazábal a legjobbakat akarta maga köré ezért esett a választás Thomas Björnre, Darren Clarke-ra, valamint Paul McGinley-re.

Mindannyian tapasztalt Ryder Cup játékosok, akik jó néhány csatában részt vettek már. A golfozók tíz kupán vettek részt, és ebből kilenc alkalommal bajnokként vonulhattak le a pályáról. Ők tehát nagyon is jól tudják, hogyan kell győzni, mivel jár egy ilyen felkészülés, és mik lehetnek a kritikus pontok.

 

 

Olazábal így kommentálta a döntését: „Számomra ez a három ember, amellett, hogy nagyon jó barátiam, fantasztikus játékosok is. Tudom, hogy Medinah-ig ugyanazzal az egy céllal a szemük előtt dolgoznak majd: hazahozni a kupát. Thomast, Darrent és Pault különleges kapocs fűzi a golfhoz, és minden tisztelet és csodálat megvan bennük a sport iránt. A szenvedély, az elhivatottság és a vágy a győzelem iránt mind megvan bennük, és hozzáállásukkal ösztönözni tudják a többieket is a csapatban. Számomra ez rendkívül fontos, valamint az, hogy bennük maximálisan bízhatok.

A spanyol klasszis hozzátette, hogy tudja, hogy mennyi munkával jár egy ilyen esemény, és biztos akart lenni abban, hogy a legjobbak segítik majd a munkáját az elkövetkezendő hetekben. A Ryder Cup idei helyszíne egyébként a Medinah Country Club (Illinois) lesz, a versenyt pedig szeptember 28 és 30 között rendezik majd.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés