A hazai pálya előnye

Bizony annak is megvan a maga előnye, ha valaki úgy ismeri az adott pályát, mint a tenyerét, és téthelyzetben élni is tud ezzel az adottsággal. Hasonló történt a svéd Carl Petterssonnal is a Wyndham Championship első játéknapján, ahol rögtön az élre állt.

Bizony annak is megvan a maga előnye, ha valaki úgy ismeri az adott pályát, mint a tenyerét, és téthelyzetben élni is tud ezzel az adottsággal. Hasonló történt a svéd Carl Petterssonnal is a Wyndham Championship első játéknapján, ahol rögtön az élre állt.

 

A svéd származású, ám amerikai állampolgársággal is rendelkező Carl Pettersson nem bízott semmit sem a véletlenre. A golfozó ugyanis tagja a Sedgefield Country Clubnak, ahol sűrűn meg is fordul természetesen, a pálya pedig a kisujjában van. Ennek, no meg remek formájának is köszönhető, hogy tegnap egy hibátlan -8-as napot tudott produkálni. A játékos nyolc birdiejével tekintélyt parancsolt tegnap magának, neve mellett pedig az impozáns 62 szerepelt az első játéknap után, amely összességében együtéses előnyt jelent.

„Azt hiszem, ez a játék nagyon egyszerű. Kimegyünk a pályára, nem állunk meg, és úgy tűnik, hogy amikor jól játszol, akkor soha nem gondolsz arra, hogy rosszul fogsz teljesíteni. Ha pedig rosszul játszol, akkor át sem fut az agyadon, hogy jól is teljesíthetsz.” – nyilatkozta tegnap Pettersson, akinek sikerült átmentenie a jó formáját a múlt hétről. Előnye azonban egyetlen ütés, ami nem garancia semmire sem.

A második helyen, 63-as ütésszámmal az amerikai David Mathis, valamint a dél-afrikai Tim Clark áll. Mindkettejük neve mellett -7 szerepel, ami egy nagyon jó kezdés Észak-Karolinában. Clark azt nyilatkozta tegnap, hogy mindenképpen tartania kell a lépést Carlal, aki ha nagyon belejön a játékba, akkor valóban oda kell figyelni, de ha mindezt sikerül megvalósítania, akkor jó móka lesz a végjáték.

Nem halmozott fel nagy hátrányt Tom Gillis, Scott Stallings és Troy Matteson sem, akiknek a neve mellett -6 szerepel az első játéknap után. A három amerikai ott maradhat a tűz közelben, amennyiben ma is jó eredményt produkál. Háromütéses hátrányban van jelenleg Matt Every, akinek tegnap azért meggyűlt a baja a 7-es szakasszal, ahol egy dupla bogeyt ütött. Aztán konszolidálódott a játéka, és üldözőként kedvező helyről várhatja a mai napot.

 

Webb Simpson, Nick Watney, Arjun Atwal és Harris English -4-nél tart, David Love III., Brandt Snedeker, Sergio Garcia, Charl Schwartzel és Chez Reavie -3-nál, Jason Dufner és D. A. Points pedig -2-nél. Ryo Ishikawa és Robert Karlsson -1-es eredménnyel indított, míg John Daly vagy Camilo Villegas +2-vel.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés