A Masters

Tizenhárom évvel ezelőtt döntött az Európai Senior Unió (Európai Senior Golfozók Társaságainak Szövetsége) arról, hogy a 70 éven felüli szeniorok részére „Masters” néven külön Európa Bajnokságot rendez.

Tizenhárom évvel ezelőtt döntött az Európai Senior Unió (Európai Senior Golfozók Társaságainak Szövetsége) arról, hogy a 70 éven felüli szeniorok részére „Masters” néven külön Európa Bajnokságot rendez.

Magyarország ötödször vesz részt ezen a versenyen. 2005-ben a 8., 2008-ban a 13., 2010-ben a 11., 2011-ben pedig a 14. helyet sikerült megszerezni. Ritka részvételünk a létszám hiányból adódott és idén is csak a nettó kategóriában tudtunk hadra fogható csapatot kiállítani.

XIII. Senior Masters Európa Bajnokság 2012.
2012 . augusztus 07 -10. Ausztria, Golfclub Lengenfeld (Krems mellett) két 18 lyukú pályája. A Bajnokságot az 5745 méter hosszú Par 71-es „Kamptal” pályán, a Kupát az 5894 m. Par 72 „Donauland”– on rendezték.
Résztvevők: az Európai Senior Golfozók Társaságainak Uniója tagországai, hat-hat fős bruttó és nettó csapatokkal
Lebonyolítás: az első nap Four Ball Better Ball, a második nap Greensome, a harmadik nap egyéni verseny formájában. Az IVAN MAURA bajnokságban 9 nemzet bruttó csapata stroke playt, az ADRIAAN DE BRUIJN kupáért 19 nemzet nettó csapata stableford-ot játszott.
Értékelés: Az első két napon a hat fős csapatok napi eredményeiből a legjobb két páros eredményét, a harmadik napon az egyéniben pedig a négy legjobb eredményt értékelték.
A bruttó játékosok exact hendikepje max. 16.0, a nettó játékosoké max. 20.0 lehetett.
A magyar csapat:
Dr. Sándor L. Tamás csapat kapitány.
Juszkó Stephan, Kaprinyák Gyula, Kovács István, Molnár Tibor, De Pelsmaeker Prosper.

Eredmények:

Bruttó csapatok. IVAN MAURA Bajnokság.

1. Anglia 597 ütés, 2. Spanyolország 620 ütés, 3. Olaszország 625 ütés.

Nettó csapatok. ADRIAAN DE BRUIJN Kupa

1. Ausztria 300 pont
2. Cseh Köztársaság 294
3. Olaszország 284
…………………………………
15. Magyarország 251
16. Belgium 248
17. Luxemburg 245
18. Szlovákia 242
19. Hollandia 237

Egyéni eredmények:
               1.nap / 2.nap / 3.nap
Molnár Tibor - / - / (23)
Kovács István (33) / 32 /  24

Kaprinyák Gyula - / - / 33
Juszkó Stephan 37 / 30 / 35

De Pelsmaeker Prosper - / - / (16)
Dr. Sándor L. Tamás 35 / (29) /  25
Csapat összesen: 72 / 62 / 117 = 251 pont

Az idei Masters Európa Bajnokság értékelése során mindenekelőtt azzal a ténnyel kell kezdeni, hogy a csapat a tavalyinál és az előzetesen elvártnál jobban szerepelt. Pontszámban is és helyezésben is, tavaly két nemzetet, az idén négyet utasított maga mögé. Tette ezt akkor, amikor a helyszín talán a legnehezebb volt az elmúlt évek során. A nettó csapatok részére kijelölt „Donauland” pálya még a kék elütőről is igen hosszú és igazi hegyi terep volt. Szakaszai nagyon keskenyek, oldalra lejtősek és szélükön sűrű bokros részekkel. Az oda begurult labdák megtalálhatatlanok voltak. / A bruttót megnyerő angol csapat kapitánya a gálavacsorán kijelentette: hosszú golfos múltja során még soha nem vesztett tíz labdát egy versenyen./ Még szerencse, hogy az időjárás kegyeibe fogadta a játékosokat, igazi kellemes golfos idő volt.

Ismét meg kell említeni, hogy magyar játékosok nehéz helyzetben vannak, amikor a hagyományos golfnemzetekkel együtt kell megmérettetni magukat. A magyar golfból generációk sora maradt ki, az 1951-ben betiltott sportot csak huszonöt évvel később lehetett újra bevezetni. Szeniorjaink már idős korban tanulták meg ezt a játékot és ez komoly hátrányt jelent.

Az igencsak fárasztó négy nap azért adott lehetőséget kikapcsolódásra is. Az első napon a gyakorlás utáni nyitó ünnepség, benne az elmaradhatatlan csapat fotózással. A második és harmadik napon a közös vacsorák a közeli Heurigerben. Végül a negyedik napon a záró és díjátadó vacsora és ünnepség, valamint a Spanyol Társaság meghívása a 2013 évi Mastersre, Marbellára.

Összességében elmondható, hogy a nehézségek és több szokatlan tényező ellenére a magyar hetven éven felüliek tudásuknak és a lehetőségeknek megfelelően szerepeltek az idei Európa Bajnokságon.
 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés