Rory visszatért

Nagy meglepetésre, az idei év negyedik major versenyén az a Rory McIlroy diadalmaskodott, akinek az utóbbi időszakban nem ment jól, gondoljunk csak a sorozatos cut-ba jutási problémákra. A fiatal golfozó azonban vasárnap olyat mutatott magából, ami egyedülálló.

 

Nagy meglepetésre, az idei év negyedik major versenyén az a Rory McIlroy diadalmaskodott, akinek az utóbbi időszakban nem ment jól, gondoljunk csak a sorozatos cut-ba jutási problémákra. A fiatal golfozó azonban vasárnap olyat mutatott magából, ami egyedülálló.

Nem csalás, nem ámítás, Rory McIlroy nyolcütéses előnnyel nyerte meg az idei év negyedik major versenyét. Nyolc ütés. Az északír ugyan jól kezdett az Ocean Course pályáján, csütörtökön, de pénteken, amikor 75-öt játszott, sokan lemondtak róla. Aztán pénteken ismét visszamászott a legjobbak közé, majd pedig vasárnap olyan hibátlan teljesítményt nyújtott, amit sokan csak tátott szájjal bámultunk.

Mégpedig jogosan, hiszen McIlroy az utolsó játéknapon nem egyszerűen jól teljesített, hanem kifogástalanul golfozott. A huszonéves játékos tegnap egy 66-os körrel lepte meg a közönséget. Egy hibátlan 66-os körrel, amelynek során összesen hat birdiet ütött be. Elképesztő. A nap végén a neve mellett -13 szerepelt, ami nyolc ütéssel volt jobb a második helyezett eredményénél.

McIlroy ezzel a fantasztikus győzelmével megszerezte karrierje második major címét, és nem mellesleg ismét átvette a vezetést a világranglistán. Sokan már azt találgatják, hogy ez is csak azt bizonyítja, hogy a fiatalok végleg átveszik majd az irányítást, és az „öregek” ideje leáldozott. Tény, hogy tehetségből nincs hiány, de a klasszist éppen az teszi azzá, hogy akkor robban nagyot, amikor azt senki sem várná.

A második helyet egyébként David Lynn szerezte meg, akinek a neve mellett végül -5 szerepelt, Justin Rose, Keegan Bradley, Ian Poulter és Carl Pettersson pedig -4-es eredménnyel fejezte be a versenyt. Peter Hanson és Steve Stricker -3-mal térhetett nyugovóra, Bubba Watson, Graeme McDowell, Tiger Woods és Adam Scott pedig -2-vel.

 

Rory McIlroy: Az, hogy itt ülhetek, és magam előtt látom azt a trófeát, amin a többszörös major győztes bajnokok mellett az én nevem is helyet kapott… tudom, hogy már korábban beszéltem erről, de ez valóban keveseknek adatott meg. Igazi megtiszteltetés, hogy az én nevem is felkerült erre az elit listára. Hogy őszinte legyek, a játékomat ért kritikák tudtak motiválni. Ki akartam menni a pályára és bebizonyítani ezeknek az embereknek, hogy tévednek. És pontosan ezt csináltam. Négy hétbe tellett, mire visszanyertem a játékomat, ismét formába lendültem, és itt az eredménye.

Az eredmény pedig önmagáért beszél. Az elmúlt hetek erőfeszítéseit siker koronázta, és most már McIlroy is elmondhatja magáról, hogy a tavalyi kiváló szereplése a U. S. Openen nem egyszeri eset volt. Immáron ő is a többszörös major győztesek közé tartozik. Gratulálunk!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés