A vihar elmosta a szombatot

Nem volt könnyű dolga annak, aki tegnap golfozásra adta a fejét, leginkább dél-Karolinában. Az év negyedik major tornájának harmadik játéknapján sokan nem bírták idegekkel, amire a rossz idő csak rátett egy lapáttal.

 

Nem volt könnyű dolga annak, aki tegnap golfozásra adta a fejét, leginkább dél-Karolinában. Az év negyedik major tornájának harmadik játéknapján sokan nem bírták idegekkel, amire a rossz idő csak rátett egy lapáttal.

 

Kemény fába vágta a fejszéjét az, aki tegnap az Ocean Course pályáján szeretett volna érvényesülni, legalábbis a délutáni turnusban. A nap elején még hellyel-közzel megfelelőek voltak a viszonyok, de délutánra minden a feje tetejére állt. Sok golfozónak nem ment szombaton a játék, és a vihar miatt kénytelenek lesznek ma pótolni a hiányt.

Tiger Woods rendkívül halványan kezdett tegnap. A vihar miatt ugyan csak hét szakaszig jutott, de ebből hármat bogeyra ütött, így jelenleg kiszorult az élmezőnyből. Nincs még veszve semmi, hiszen a korábbi világelső már számtalanszor bebizonyította, hogy méltó a profi titulusra. Woods jelenleg -1-nél tart, akárcsak Padraig Harrington vagy Jamie Donaldson. Harrington tegnap végigjátszotta az összes szakaszt (69), Donaldson azonban csak a 9.-ig jutott.

 

Jelenleg par teljesítményen áll Marcel Siem és Geoff Ogilvy, míg a címvédő Keegan Bradley, Fredrik Jacobson és Phil Mickelson +1-nél, ám mindhármuknak pótolnia kell a tegnapi nap szakaszait is, így a pillanatnyi körkép hamar átrendeződhet vasárnap. Justin Rose +2-nél tart, Miguel Angel Jiménez +3-nál, Ernie Els +4-nél, Charl Schwartzel +5-nél, Dustin Johnson és Martin Laird pedig +6-nál. A világelső Luke Donald nem igazán tudott érvényesülni a pályán szombaton sem, tegnap 74-et játszott, így az ő neve mellett jelenleg +8 áll.

Az első helyen a tavalyi U. S. Open győztes Rory McIlroy áll, aki tegnap a 9.-ig szakaszig jutott, de ezalatt beütött öt birdiet és egy bogeyt, így a tegnapi mérlege -4, ami elég szép. Az északír neve mellett -6 szerepel, akárcsak Vijay Singh-é mellett, aki szombaton hét szakaszt tudott időben megjátszani. Adam Scott ugyancsak jól teljesített tegnap, így ő -5-nél jár, a héten egész végig tűz közelben lévő Carl Pettersson neve mellett pedig -4 szerepel. Bo Van Pelt -3-ra áll három csonka nap után, Peter, Hanson, Ian Poulter, Graeme McDowell neve mellett pedig -2 szerepel. Izgalmas végjátékra számíthatunk.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés