Egyszerű a recept

Zajlik már a Junior Amatőr Magyar és Nyílt Golfbajnokság Bükfürdőn. Az elmúlt napokban több edzővel beszéltünk már fiatal versenyzőik esélyeiről. Most folytatjuk a sort. Ezúttal Fehér Zsolt beszél tanítványa, Mari Dávid esélyeiről.

Zajlik már a Junior Amatőr Magyar és Nyílt Golfbajnokság Bükfürdőn. Az elmúlt napokban több edzővel beszéltünk már fiatal versenyzőik esélyeiről. Most folytatjuk a sort. Ezúttal Fehér Zsolt beszél tanítványa, Mari Dávid esélyeiről.

Fehér Zsolt tavaly augusztusban kezdett el foglalkozni Dáviddal, akinek akkor 36 feletti hendikepje volt. Az edző elmondta, hogy játékosa azóta sokat fejlődött, és a mostani 19,9-es hendikepjével az idei célok 85%-át már teljesítették is.

„Dávid kint volt velünk télen a ciprusi edzőtáborban is. Már akkor javítgattunk a játékán. Az idei Junior Tour-on már volt egy-két jó eredménye. Jelenleg Lőrincen tagok az apukájával, és az ottani versenyeken rendszeresen szoktak az első háromban végezni.”

„A mostani versenyre nem azért megy, hogy megnyerve, mert nyilván van nála esélyesebb is, de azért neki is van némi sansza. Mint edző, egy stabil játékot várok tőle, és szerintem ő is ezt várja magától” – mondta Zsolt Dávidról.

Persze a játékos versenyre való felkészülése sem volt mindennapi. Dávid ugyanis egy kis caddyzéssel melegített a hétvégi viadalra.

„Nemrég a PGA versenyen lent volt Dávid is, és ő caddyzett nekem. Látta a pályát, átnéztük a green-eket. Akkor nekem nem igazán mentek a rövid játékok, és sokszor volt, hogy mondtam Dávidnak, hogy most ő mondja meg mivel kéne próbálkoznom egy-két putt-nál. Mindig igaza volt, és nem véletlenül. Nagyon jól átlátja már a játékot.”

„A sok verseny idén megtette a hatását. Dávid már tud a 18 lyuk közben regenerálódni. Tehát ha egy lyukon elront valamit, akkor a következőre újra össze tudja szedni magát. Ez azt jelenti, hogy fejben nagyon komolyan ott van már” – mondta Zsolt.

Bár hozzá kell tenni, azért van még hol javulni a fiatal játékosnak is. Igaz, már az is meg van beszélve, hogy Dávid a hiányosságokat hogyan fogja áthidalni.

„A legtöbb nehézsége a közepes és a hosszú vasakkal van. Még bizonytalan velük. A drive-ja jó, a közelítő ütések is mennek, a puttokkal sincs baj, egyedül a közepes és a hosszú vasakkal. De megbeszéltük, hogy úgy kell ütni, hogy azokat ne kelljen használnia” – mondta Zsolt, aki még azt is elárulta, hogy tanítványának mire kell a legjobban figyelnie ezen a trükkös büki pályán.

„Csak magára. Nem kell foglalkoznia semmivel, csak magával. El kell hinnie, hogy meg tudja csinálni a feladatot, és kész.”

És valóban milyen egyszerű a recept. Mari Dávidnak mi sem kívánunk mást, csak hogy figyeljen magára, és játsszon jól.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés