Hőség és szél az első napon

Tegnap megkezdődött az idei év utolsó major tornája, ahol a golfozóknak rögtön az első napon meg kellett küzdeniük a forrósággal, majd a széllel is. Csütörtökön a legeredményesebben Carl Petterson ütögetett, aki egyetlen ütéssel vezet a versenyen.

 

Tegnap megkezdődött az idei év utolsó major tornája, ahol a golfozóknak rögtön az első napon meg kellett küzdeniük a forrósággal, majd a széllel is. Csütörtökön a legeredményesebben Carl Petterson ütögetett, aki egyetlen ütéssel vezet a versenyen.

„Azt hittük, könnyebb dolgunk lesz reggel.” – értékelt tegnap Carl Petterson, aki az első négy szakaszon három birdiet süllyesztett el az Ocean Course pályáján, majd a fordulót követően sem hibázott, sőt, beütött még két birdiet. A svéd nagyszerű kezdésének köszönhetően -6-os eredménnyel vezet a PGA Championship első napja után. A golfozó hozzátette, hogy őt nem zavarta annyira a hőség, mivel az elmúlt időszakban elég ideje volt, hogy hozzászokjon ehhez a körülményhez.

Voltak olyanok, akiknek a forróság azért jóval intenzívebben megviselte a szervezetét. Tiger Woods így nyilatkozott az első nap után: „Ma a víztartalékaim jelentősen kimerültek. Muszáj volt pótolnom az elvesztett folyadékmennyiséget és felrázni magam a hőség okozta állapotból.” A korábbi világelső az első 9-en beütött három birdiet és egy bogeyt, majd a forduló után érkezett még három birdie és egy bogey. Tiger -3-mal indított, akárcsak Peter Hanson, Ryo Ishikawa, Miguel Angel Jiménez és Justin Rose.

 

Keegan Bradley, akit a verseny valódi esélyesének tartanak nagyon örült annak, amikor a reggeli hőséget követően megérkezett a szél a pályára. „Elképesztően örülök, hogy elkezdett fújni a szél, mert ezt a hőséget már nagyon nehezen bírtam.” – nyilatkozta Bradley a nap végén. Az amerikai, aki a múlt héten söpört be egy fényes győzelmet, -4-es eredménnyel nyitott a dél-Karolinai pályán, akárcsak Adam Scott, Graeme McDowell és John Daly.

Az első pozícióban lévő Petterssontól csak egyetlen ütéssel van lemaradva Rory McIlroy, Alex Noren, Gary Woodland és a spanyol Gonzalo Fernandez-Castano. Ez a csapat sem viselte jól a meleget, de próbáltak előnyhöz jutni a korai indulásnál, majd a kissé szeles délutáni körülményeket is a maguk javára fordítani, sikerrel. A nagy nevek közül, Ian Poulter és Louis Oosthuizen -2-vel nyitott, Matteo Manassero és Dustin Johnson -1-gyel, Ernie Els és Jim Furyk pedig par-ra hozta a tegnapot. Bubba Watson és Phil Mickelson +1-es eredménnyel kezdett, Luke Donald és Rickie Fowler +2-vel, Lee Westwood +3-mal, Sergio Garcia +4-gyel, Martin Kaymer pedig +7-tel.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés