Hív a nagyvilág

Golfozóink élete nem csak játék és mese, bár kétségtelen, hogy napjaik nagy részét mindenképp a sport és az azzal kapcsolatos tevékenységek teszik ki. Mi azonban versenyek nélkül is szívünkön viseljük a játékosok sorsát, nyomon követjük a róluk szóló legfrissebb híreket és ha tehetjük, mindezekről személyesen őket kérdezzük.

Golfozóink élete nem csak játék és mese, bár kétségtelen, hogy napjaik nagy részét mindenképp a sport és az azzal kapcsolatos tevékenységek teszik ki. Mi azonban versenyek nélkül is szívünkön viseljük a játékosok sorsát, nyomon követjük a róluk szóló legfrissebb híreket és ha tehetjük, mindezekről személyesen őket kérdezzük.

Nem történt ez másként most sem, mi fülest kaptunk és nem voltunk restek rögtön utánajárni, hogy első kézből értesüljünk a golftársadalom legújabb fejleményeiről. Ezúttal Sárközi Richárdot kerestük meg – profi játékos és edző -, akit kérdeztünk jövőről, családról és persze a megkerülhetetlen téma, a golf sem hiányozhatott. Amit az első pár mondata után egyértelműen sikerült megállapítanunk, hogy Sárközinek rohanás az élete, egyik nap még külföldön tartózkodik, másnap már ismét magyar földön van, de természetesen erre megvan a magyarázat is: „Nem indultam sem a Golf Sztár Szuper Tour-on és a Magyar Bajnokságon sem, ugyanis kapcsolatépítés céljából épp külföldön tartózkodtam. A Garda-tónál jártam és egy másik országban, amiről egyelőre nem szeretnék többet elárulni, azt viszont elmondhatom, hogy kaptam egy nagyon jó ajánlatot arra vonatkozóan, hogy külföldön folytassam a golfos tevékenységem. Komolyan elgondolkodtam rajta, hogy én, illetve az egész család a közeljövőben, akár már jövőre kiköltözzünk. Nekem és a feleségemnek is adva van a lehetőség, hogy ott golfozzunk, igazából minden biztosítva lenne a zökkenőmentes élethez, de a döntés természetesen nem csak rajtam múlik, hanem a családomon is.”

Mondhatni, hogy Richárd szerencsés helyzetben van, hiszen a golf iránti szerelmen közösen osztoznak feleségével, Henivel. Így az ebből kifolyó féltékenykedés kettejük között fel sem merül. Ha pedig már Sárközi megemlítette a családját, nem feledkeztünk meg érdeklődni felőlük sem. „Én úgy tudom, hogy Heni játéka jól megy, bár mivel keveset voltam itthon, már egy ideje nem találkoztunk. Legutóbb, mikor kérdeztem, hogy játszott, akkor egy 9 lyukas szakaszon, +4-et ütött. Most Ausztriába, Linz-be készülök, oda velem tart ő is. Ősszel pedig kilátogatunk a Garda-tóhoz, felmérjük, hogy ott milyen lehetőségek várnának ránk.” Mindez azt is bizonyítja, hogy golfozónk fontosnak tartja azt, hogy ne csak a magánéletben álljon párja mellett, hanem a sportban is, így amikor csak lehet, egyengeti felesége útját. Persze az is nagy öröm számára, hogy úgy tűnik, a golf iránti szeretet mindenképp öröklődik a családban. „Nemrég a kislányunkat, Larát is levittük a pályára a feleségemmel és gyakorlatilag szó nélkül nézte végig a játékot, nála is talán kezd egy kicsit kibontakozni a golf iránti érdeklődés. A kisfiamat ugyanakkor jelenleg sokkal jobban leköti a foci, de ez valahol érthető is. Szeptembertől pedig az úszással is szeretne komolyabban foglalkozni. Mindkét sport segít abban, hogy jó állóképességet szerezzen, és hogy a tartása ne romoljon, de ezek mellett a golfot sem hanyagolja el.” Sárközi azonban nem kizárólag a „saját utánpótlás csapatát” szeretné erősíteni, hanem köztudott, hogy junioroknak is előszeretettel szokott golfos tábort szervezni. Sajnos, idén ez most elmarad, saját bevallása szerint az ennek a szervezésével járó feladatokra már nem maradt ideje.

Nyár lévén azonban, arra még a zsúfolt hétköznapjai mellett is volt gondja, hogy pár napot, meghitt és önfeledt hangulatban töltsön a családjával, Kehidakustányban. Onnan hazatérve viszont ismét szólították golfos kötelezettségei, számára nincs megállás. Ha pedig már megállásnál tartunk, egyelőre tehát még kérdéses, hogy a jövőben mely ország lesz gazdagabb Sárközi személyében egy tehetséges játékossal. Megígérte nekünk, hogy amint az információ biztos lesz, értesít minket. Mi pedig kíváncsian várjuk a telefoncsörgést.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés