Az Ocean Course ma megtelik élettel

A fotósok és médiamunkások már tűkön ülnek, nem beszélve a golfozókról, akiknek ebben az évben ez lesz utolsó lehetőségük, hogy major elsőségeiknek számát gyarapítsák. Nagy kérdés lesz, hogy Luke Donaldnak összejön-e végre az első, Tiger Woods milyen formában lesz, a fiatalok bírják-e a nyomást?

 

A fotósok és médiamunkások már tűkön ülnek, nem beszélve a golfozókról, akiknek ebben az évben ez lesz utolsó lehetőségük, hogy major elsőségeiknek számát gyarapítsák. Nagy kérdés lesz, hogy Luke Donaldnak összejön-e végre az első, Tiger Woods milyen formában lesz, a fiatalok bírják-e a nyomást?

Az idei utolsó major torna, a PGA Championship már készen áll, már csak az elszánt játékosok hiányoznak a pályáról. Nagy összecsapás lesz ez, hiszen a golf krémje képviselteti majd magát, és a nagy nevek rendre ütőt ragadnak majd. A szerdai sajtótájékoztatón Ernie Els és Adam Scott, a két jó barát osztott meg néhány információt az elmúlt időszakkal és az esélyekkel kapcsolatban.

 

Ernie Els

 

Hogyan jellemeznéd azt a lelkiállapotot, ami az Olympic Club hátsó 9 szakasza óta jellemez? Honnan jött ez a nyugodtság?

 

Azt hiszem, biztonságban éreztem magam a játékom közben, és természetesen ez a rutin nagyon jól jött. Amikor megvan a jó rutinod, az előütések rutinjai az éles helyzetekben, és az elmédben is tiszta a kép arról, hogy mit akarsz majd csinálni, akkor kevés dolog tud tényleg megzavarni. Biztos voltam abban, hogy mit akarok csinálni. Azt hiszem, ez már a U. S. Open alatt megvolt, a British Openen pedig a gyakorlatban is megvalósult.

 

Érzed magadban azt a szintet, ami mondjuk az Open megnyeréséhez kellett, vagy Adam Scott példája ragadós lesz?

 

Azt hiszem, mindenki emlékezni fog arra, amit Adam tett. Nincs két irány ebben a kérdésben. És bízom benne, hogy az emberek emlékezni fognak a gurításaimra is. Adamnek néhány dolgon valóban el kell gondolkodnia. Rövidtávon Adam marad a főszereplő, de hosszútávon, végül az én nevem marad majd beszédtéma.

 

Az Open óta beszéltél Adammel?

 

Persze, beszéltünk azóta. Az elmúlt héten ugyanabban a szállodában voltunk, és láttam néhányszor. Igazság szerint, ma délután 9 szakaszt vele fogok játszani. Több mint 10 éve ismerem Adamet, amióta bekerült a profik keringésébe, és nagyon közeli barátság fűz minket egymáshoz. A család barátja is, ezt bátran mondhatom. Ha valamire szüksége van ahhoz, hogy majort tudjon nyerni, akkor én mindenképpen segíteni fogok neki, ha bátorításra van szüksége, szó nélkül támogatom. Nagyon jó barátom.

 

Adam Scott

 

Hogy tetszik eddig az Ocean Course?

 

Már három alkalommal is jó alaposan szemügyre vettem a pályát, aztán hétfő reggel játszottam is rajta. Azt hiszem, értem a pályát. Természetesen nagyon hosszú és nagyon szigorú tud lenni, ha átléped a határt. A játékod minden elemét próbára teszi majd. De, azt hiszem, hogy nincs egy konkrét recept a tökéletes játékra. Ha sok fairwayt és greent ütsz, akkor megadod magadnak a lehetőséget a jó score eléréséhez.

 

Ha ismét abban a helyzetben találnád magad vasárnap, mint egy hónappal ezelőtt, akkor elkezdenél aggódni amiatt, hogy visszajönnek a rossz érzések?

Nem hiszem, hogy aggódnom kellene emiatt. Vagy megtörténik, vagy nem. Ha megint ilyen helyzetbe kerülnék, akkor úgy érezném, hogy nagyon jól játszom. Szóval, ezen a ponton biztosan magabiztos lennék. De, van néhány dolog, amivel persze törődnöm kell, be kell gyakorolnom és nem szabad engednem, hogy eluralkodjanak rajtam. Ez nem szokás kérdése. Ha megismétlődik az egy hónappal ezelőtti helyzet, akkor a magam javára akarom fordítani az egészet.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés