Mi a magyar?

 Mi a magyar? Vendégszerető, eszes, jó humorú, a Hortobágyi Pusztában karikás ostorral bajuszát pödörve duhajkodó? Az augusztus 2-án megnyilt Mi a magyar? címet viselő kiállítás a kérdésre nem kliséket emleget, vagy rég eltemetett hagyományok előtt tiszteleg, hanem pontosan azt akarja elénk tárni, hogy a 21. századi globalizáció világában és az EU hatalmi rendszerében kik vagyunk mi, Petőfi, Szentgyörgyi Albert és Puskás utódai.

 

 

 Mi a magyar? Vendégszerető, eszes, jó humorú, a Hortobágyi Pusztában karikás ostorral bajuszát pödörve duhajkodó? Az augusztus 2-án megnyílt Mi a magyar? címet viselő kiállítás a kérdésre nem kliséket emleget, vagy rég eltemetett hagyományok előtt tiszteleg, hanem pontosan azt akarja elénk tárni, hogy a 21. századi globalizáció világában és az EU hatalmi rendszerében kik vagyunk mi, Petőfi, Szentgyörgyi Albert és Puskás utódai.

 

A kiállításnak a Műcsarnok díszterme ad helyt. Összesen 5200 m2-es falszakaszon tekinthetők meg a magyar identitásról alkotott kortárs válaszok, olyan ismert művészek munkái, mint Asztalos Zsolt vagy Szirtes János. Az 52 alkotó között az irodalmi és zenei élet, illetve a filmművészet kiemelkedő személyiségei is megtalálhatóak. Jankovics Marcell neve jól érzékelteti, hogy milyen művészeti mélységekre is számítsunk.

A kiállítás augusztus 2-től október 14-ig várja az érdeklődőket a Műcsarnokban. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés