Egy jó nap a greenen

Tegnap megkezdődött az Ohio állambeli Akronban a 2012-es szezon egyik várt golfversenye, a WGC-Bridgestone Invitational. Az első napon Jim Furyk volt az, aki ontotta magából a birdieket, de a világelső Luke Donald sem kezdett rosszul.

 

Tegnap megkezdődött az Ohio állambeli Akronban a 2012-es szezon egyik várt golfversenye, a WGC-Bridgestone Invitational. Az első napon Jim Furyk volt az, aki ontotta magából a birdieket, de a világelső Luke Donald sem kezdett rosszul.

Tiger Woods a tegnapi nap végén így nyilatkozott: „Azt hiszem szakaszonként négy ütést átlagoltam, szóval ez egy jó nap volt a greenen.” Azért a korábbi világelső teljesítményében némi hiányérzetet fedezhettünk fel, hiszen a WGC-Bridgestone Invitational első napján a játékos par teljesítményt ért el összességében.

Az amerikai mellett a középmezőnyben végzett még Matt Kuchar, Justin Rose, Rory McIlroy, Alvaro Quiros és Graeme McDowell is. Nem kevesen voltak olyanok, akik játszi könnyedséggel lépték át a lélektani határt, ami még nagyobb kihívás elé állítja a kicsit halványabban kezdőket. Nick Watney és Charl Schwartzel ugyan -1-gyel kezdett, de ennél is jobb eredményre lesz szükség az elkövetkezendő napokban, az biztos.

Lee Westwood, Zach Johnson és a németek kiválósága Martin Kaymer -2-vel indított Ohióban, amely ugyan már egy kedvezőbb pozíciót jelent, de a javulás követelménye rájuk is érvényes. Sergio Garcia, Keegan Bradley és Jason Dufner -3-mal kezdett a Firestone pályáján, amellyel már inkább az élmezőnyhöz tartoznak.

 

Jó néhányan voltak, akik -4-es ütésszámot tudtak tegnap produkálni, így ők relatíve tűz közelből vághatnak neki a második napnak. Simon Dyson, Rafael Cabrera-Bello, Bubba Watson és a jelenlegi világelső Luke Donald is ide tartozik, hátrányuk pedig mindösszesen három ütés az élen állóval szemben. A második pozícióba egyébként Lee Slattery tornázta fel magát, aki -5-tel fejezte be a csütörtököt.

A legeredményesebben Jim Furyk ütögetett tegnap, akinek a neve mellett végül -7 szerepelt. Az amerikai beütött hét birdiet és egy eaglet is, amihez csupán két bogey társult. Furyk azt mondta tegnap, hogy nagyon sok munkát fektetett abba, hogy jó scoret érjen el, és valóban szüksége volt már arra, hogy kijöjjön a pályára és bizonyítson magának. Reméljük, az elkövetkezendő napokban még többen igyekeznek majd kimutatni a foguk fehérjét.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés