Szigeti veszedelem

Mind tudjuk, mennyi munkája van szezon közben egy pro edzőnek, és hogy milyen sűrű szokott lenni a programjuk, azonban mégis újra és újra meg tudunk lepődni. Szigeti Csaba is rohanásban él.

Mind tudjuk, mennyi munkája van szezon közben egy pro edzőnek, és hogy milyen sűrű szokott lenni a programjuk, azonban mégis újra és újra meg tudunk lepődni. Szigeti Csaba is rohanásban él.

A tegnapi napon véget ért Bükön a pro játékosainknak rendezett verseny. A versenyt Hahn Roland nyerte meg, aki az előző két napi kiegyensúlyozott játékát a harmadik napon egy +3-mas finissel fejezte be. A második helyen Wilheim István végzett (az ő játékáról később egy vele készített interjúban fogunk bővebben beszélni). A harmadik napon pedig Szigeti Csaba jött be.

„Ahhoz képest, mennyire nem ment tegnap, még így is harmadik lettem” – kezdte Szigeti. „A tegnapi napom nagyon rossz volt, különben az első és az utolsó napi játékommal előrébb is végezhettem volna. A harmadik napon még 0-val fordultam, aztán +2 lett a vége. De nem panaszkodom, nagyon jó verseny volt. A pályából a maximumot hozták ki, a szállás és a vendéglátás pedig nagyon jó volt.”

„Az időjárás nagyon változékony volt. Az első nap nagy szél, majd kedden jó idő volt. A harmadik napon meg már túl meleg lett. Ez mindenkinél közrejátszott abban, hogy a harmadik napon már senki nem javított eredményén” – mondta Szigeti.

„Egyébként a társaság jó volt. Mindenki egy szállodában szállt meg. Esténként beszélgettünk. Élveztem. Kedd este meg az Áron (Makszin) mindenkit meghívott egy pohár pezsgőre, amit a Hole in One-ja után el is vártunk tőle.”

Mint már említettük, Szigetinek sűrű lesz a további programja. Edzés, tábor, két hét múlva pedig tanítványaira újabb nagy megmérettetés vár.

„Most szombatig oktatni fogok, mivel az elmúlt három napban nem tudtam. Vasárnap a juniorokkal edzőtáborozni megyünk, onnan hétfőn átugrom Ausztriába a Golf Sztár Szuper Tour következő állomására, aztán jövök vissza a tanítványaimhoz, mert utána már kezdődik az idei Junior Bajnokság” – számolt be programjáról részletesen Szigeti, aki jó edzőhöz híven mentoráltjainak formájára is kitért.

„A bajnokságon Marcelltől (Horváth), és Fannytól (Vu) várom majd az eredményeket. Marcinak nem nagyon sikerült a Young Masters, és Fanny is tudott volna kicsit jobbat játszani, de már mindegyikük hozzászokott a versenyekhez, úgyhogy szerintem most mindketten tudnak majd 80 alatt játszani.”

„Az edzőtáborban ott lesz még Csíkos Lilla, Suba Ádám és Eiring Kristóf. Velük is sokat szoktam gyakorolni. Kristóf az, akinek még le kell gyűrnie a versenydrukkot. Ő edzéseken mindig +2 alatt játszik, és játéka rendben szokott lenni, aztán versenyen meg valahogy mindig belefut valami hibába” – értékelte saját játékosát az edző.

Mi sem kívánhatnánk már mást Csabának, minthogy győzze magával tartani a lépést, hiszen újabb pörgős két hét elé néz. De aki egy elrontott második nappal bent marad a harmadik helyen, azt nem kell félteni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés