3 nap alatt a főváros körül

Izgalmasan alakult a Budapest Bajnokság. Idén, az új versenykiírásnak megfelelően, egymást követő napokon, mindhárom klubban 9 szakaszt játszottak le a résztvevők, az eredményhirdetésre pedig csak a 27 szakasz lejátszása után került sor.

Izgalmasan alakult a Budapest Bajnokság. Idén, az új versenykiírásnak megfelelően, egymást követő napokon, mindhárom klubban 9 szakaszt játszottak le a résztvevők, az eredményhirdetésre pedig csak a 27 szakasz lejátszása után került sor.

Az első fordulón, pénteken a játékosok közül mindenki pozitívan nyilatkozott a pálya állapotáról és a verseny vége felé megérkezett hirtelen jött esőtől eltekintve mindenki remekül érezte magát.

A szombati második fordulót is simán vették a játékosok, itt azonban eső helyett a kánikulával kellett megküzdeniük. A pálya jól elő lett készítve, a fairway-ek, elütők jók lettek, a greenek a versenyzők előtt haladva frissen lettek nyírva. Az utóbbi időben nagyobb versenyeken rendszeresített fore caddy jó szolgálatot tett most az 1-es szakaszon, a tóátívelő ütéseket kémlelve, nagyban gyorsította a játékot. A kánikulában is jó eredmények születtek, még egy kicsit rendeződtek a helyezések a befejező fordulót megelőzően.

A zárófordulóra 1 órás csúszással került sor. A hajnalban leesett hatalmas eső megnehezítette a játékosok életét, de utána a golfozók felfrissült pályáján és itt is frissen nyírt greeneken játszhatták végig a Budapest Bajnokság utolsó 9 szakaszát. Az időjárás közbeszólása miatt délután 15.00 óra után került sor a díjátadóra, ahol a szervezők egyenként gratuláltak a nyerteseknek.

A klubhendikepes kategóriában az utolsó fordulóig szoros volt a verseny, Rócza Gábor, Brányik Edit és Bérczi Krisztina között egy-egy pont különbség volt, így a harmadik napi játéknak döntő jelentősége volt. Végül Rócza Gábornak gratulálhattunk, aki a három forduló összetett első helyezettje lett a kategóriájában és 5 ponttal javította hendikepjét is. A második helyezett mindössze két ponttal lemaradva Brányik Edit lett, a harmadik helyen Bérczi Krisztina végzett.

A Junior kategóriában Czernecki Laura Panna nagyon szépen játszott az első napon, ennek is és természetesen a többi fordulón elért szép eredményének is köszönhetően magabiztosan vehette át az aranyérmet és a díjat. A második helyezettnek járó díjat Bacsó Krisztián vehette át, a harmadik helyezett Tóth Maya Napsugár lett. A juniorok szoros versenyét az is bizonyítja, hogy mind a hárman javítottak a hendikepjükön is a három forduló alatt.

A Nőknél az eső két forduló után Tóthfalvi Réka nagy esélyesként indult az összetett Női kategória első helyéért, de vasárnap nem sikerült jól a játéka, így a végén a második helyezést tudhatta magáénak egy ütés hátránnyal. Az első Barabás Edina lett, aki mindhárom pályán szép eredménnyel végzett, de a győzelmet a z utolsó fordulón nyújtott kimagasló játékával szerezte meg. A második és harmadik hely között is mindössze egy-egy pont döntött, így az ezüstérmet a már említett Tóthfalvi Réka akaszthatta a nyakába, a bronzot pedig Mervóné Kaincz Katalin.

Senior kategóriában pénteken Bánki Éva játszott a legjobban, de a további napokon most nem sikerült megismételni a szép játékot, dr. Pálfi Béla Gábor ezzel szemben mindhárom pályán kiegyensúlyozottan játszott, és hendikepjavítással vehette át az első helyért járó díjat. A második helyen Kormány Balázs, míg a harmadik helyen Csizinszky László végzett.

Férfi B kategóriában az első napon Csesznek Olivér szerepelt a legszebben, aki nettó 27 pontjával magasan nyerte azt a fordulót, de teljesítményét másnap nem sikerült megismételnie. Az első helyezett akkor Paál Zoltán lett, aki sajnos csak egy fordulón indult. A kategória összesített eredményében végül itt is az utolsó forduló döntött.
Ezt nagyon szép játékkal és hendikepjavítással végül Trentin Balázs nyerte meg, és a pontegyenlőség kialakulása után az utolsó versenyen elért eredmény alapján ő állhatott fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, a második Berta Zsolt lett, a harmadik helyen Bános Csaba végzett.

A Férfi A kategóriának végeredményébe már beleszólt a Bruttó kategória eredménye is, végül az első helyen a az utolsó fordulón is győztes Magyar Tibor lett, mögötte mindössze két ponttal lemaradva Magyar József végzett az összetett táblázatban, a harmadik helyezett pedig Lacsek Krisztián lett.

A Bruttó kategóriákban Gearoid O’Sullivan mindhárom fordulón remekelt, így végül a Budapest Nyílt Bruttó kategóriát megérdemelten nyerte meg.

A Bruttó Budapest Bajnok pedig Lacsek Krisztán lett, aki a díját, mely egy összetett budapesti klubtagság volt felajánlotta a junioroknak, akik között a szerencse Tóth Mayának kedvezett. Így Maya és Geariod O’ Sullivan is mindhárom budapesti klub tagja lehet szeptember végéig.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés