Maradt a francia előny

Az idei Irish Open második játéknapja sokak számára jelentett megnyugvást, mondván, az első napot túléltem, a másodikon pedig már elég szépen ütögettem, majd csak lesz valahogy. A golfozók teljesítménye alapján Grégory Bourdy áll az élen, de előnye mindösszesen egyetlen ütés.

Az idei Irish Open második játéknapja sokak számára jelentett megnyugvást, mondván, az első napot túléltem, a másodikon pedig már elég szépen ütögettem, majd csak lesz valahogy. A golfozók teljesítménye alapján Grégory Bourdy áll az élen, de előnye mindösszesen egyetlen ütés.

Úgy tűnik, hogy a francia játékos számára a Darren Clarke-al kedden közösen kivitelezett játéknap rendkívül hasznosnak bizonyult. Grégory Bourdy elmondta, hogy kollégája rengeteg tanáccsal látta el, amelyeket a golfozó a gyakorlatban is hasznosítani tudott. A francia az első napi 65-s köre után tegnap egy 67-s ütésszámot produkált, amely játéknap során az első 9-en nyújtott teljesítménye valóban önmagáért beszél. A golfozó egy eagleel indított a 2-es szakaszon, amit egy bogey és négy birdie követett. Összességében 31-el fordulhatott, ami valóban megsüvegelendő, bár a hátsó szakaszoknál felütötték fejüket a bogeyk, de végeredményben így is elégedett lehet magával. Jelenleg -12-vel vezeti a versenyt, ami azt bizonyítja, hogy Clarke tanácsai megtették a hatásukat.

Grégory Bourdy: Darren nagyon rendes volt velem és rengeteg hasznos tanácsot adott, amelyek valódi önbizalmat adtak nekem erre a hétre. A tee shotoknál nagyon jól lehetett látni az íveket. Két vagy három alkalom után az ember jobban tudta szemmel érzékelni a dolgokat, és a játék menetéhez tudta igazítani magát.

Bourdy mögött egyetlen ütéssel van csak lemaradva az angol Mark Foster, aki tegnap a hátsó 9-en kezdett, és sem ezeken a szakaszokon, sem pedig a fordulót követően nem hibázott, így a nap végén egy „kék színtől mentes” score kártyát adhatott le. Magabiztos ütögetésének köszönhetően feltornázta magát a második helyre, így jelenleg -11-es eredménnyel ebből a pozícióból kezdheti majd meg a hétvégét.

Őt követi a -10-es eredménnyel bíró trió, akik ugyancsak kedvező helyzetből ragadhatnak majd ütőt szombaton. Padraig Harrington mellett Lorenzo Gagli és Paul Waring is kétütéses hátrányban van, ami könnyen ledolgozható a Portrush pályáján egy koncentrált játékkal. Harrington minden bizonnyal érzi, hogy van keresnivalója a tornán, amit öt évvel ezelőtt meg is nyert. Ismét eljött az ő ideje?

Padraig Harrington: Ismeretlen vizeken evezek a mostani játékomat illetően. Mindig sokkal több fairwayt és greent szoktam ütni az átlagnál és tudom, hogy képes vagyok jobb játékot nyújtani, ha egy kicsit jobban bízok magamban. Érzékelhető módon lerövidítettem a swingjeimet és nem okoztam magamnak különösebb bonyodalmakat a pályán. Egy stresszmentes 67-es kört produkáltam ma.

A tabella első harmadában helyezkedik el még Jamie Donaldson és Mikael Lundberg, akiknek -9 szerepel a neve mellett, illetve Gary Orr és Jeev Milkha Singh, akiknek pedig -8. Nem rossz pozíciók ezek sem, és mivel ennyire sűrű a mezőny eleje, biztosak lehetünk abban, hogy egy rendkívül izgalmas tornának lehetünk majd tanúi.

Michael Hoey jelenleg -7-nél tart, míg Rafael Cabrera-Bello, Oscar Floren vagy Mikko Ilonen -6-nál. A hazaiak kedvence, Rory McIlroy tudott ugyan javítani tegnap, de ha komolyan gondolja a szándékait, akkor ennél sokkal többre lesz majd szüksége. Az északír fiatal neve mellett -5 szerepel a második napot követően, akárcsak kollégája Paul McGinley, Simon Dyson, Graeme McDowell, Thongchai Jaidee vagy Ross Fisher esetében. Ez a társaság sem remény nélküli, de mindenképpen össze kell kapniuk magukat a hétvégén.

Darren Clarke egyébként -4-nél tart, akárcsak például Marcel Siem, míg John Daly vagy Paul Lawrie -3-nál. Éppen hogy cut-ba tudott kerülni viszont Robert Rock, Jbe Kruger és Joel Sjöholm, akiknél tegnap valóban rezgett a léc, de végül megmenekültek. Nem sikerült viszont átcsusszannia többek között Matteo Manasserónak, Otto Hennie-nek, Keegan Bradley-nek és José María Olazábalnak sem.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés