Esős kezdés Írországban

Írországhoz méltó kezdőnapnak lehettünk szemtanúi tegnap, amikor is az idei Irish Open megnyitotta kapuit a játékosok és a versenyzők előtt. Az első napon a francia Grégory Bourdy és az indiai Jeev Milkha Singh ütögetett a legjobban. Nevük mellett jelenleg -7 szerepel.

 

Írországhoz méltó kezdőnapnak lehettünk szemtanúi tegnap, amikor is az idei Irish Open megnyitotta kapuit a játékosok és a versenyzők előtt. Az első napon a francia Grégory Bourdy és az indiai Jeev Milkha Singh ütögetett a legjobban. Nevük mellett jelenleg -7 szerepel.

Nem kezdtek rosszul a fiúk északon, bár a 95 perces viharszünet sokakban törést idézett elő, de a pályára valóban nem lehetett senkinek sem panasza. Kitettek magukért a szervezők, az biztos. Az óriási tömeget az időjárás sem tudta visszatartani attól, hogy testközelből figyelhessék az eseményeket. A legnagyobb embertömeg természetesen Rory McIlroy körül volt, aki tegnap nem a legfényesebb teljesítményét mutatta a nézőknek, de messze van még a vége. Az északír neve mellett jelenleg -2 szerepel, miután tegnap négy birdieje mellé két bogeyt is begyűjtött. Ugyancsak -2-vel indította az idei Irish Opent többek között Francesco Molinari, Joel Sjöholm, Michael Hoey és John Daly is.

Egyetlen ütéssel tudott jobban nyitni a kezdőnapon Paul McGinley, akinek ugyancsak meggyűlt a baja a bogeykkal; Fabrizio Zanotti, Jbe Kruger, Marcel Siem és José María Olazábal. Az ő nevük mellett tehát -3 szerepel. Jamie Donaldson, Ross Fisher és Gary Orr -4-es eredménnyel debütáltak a Portrush pályáján, míg Thongchai Jaidee, Simon Dyson, Padraig Harrington és Nicolas Colsaerts -5-tel. Egyetlen ütéssel van csak lemaradva a vezető duó mögött Mark Foster, Matthew Zions, Andrew Marshall, Oscar Floren, Mikko Ilonen és Édouard Dubois. Ők mindannyian egy biztató 66-os körrel indítottak.

Kicsit halványabban indult neki a tornának az olaszok ifjú titánja, Matteo Manassero, akinek a tegnapi játéka par teljesítményhez volt elegendő, akárcsak Richard Finch vagy James Kingston esetében. -1-es körrel nyitott viszont Robert Rock, David Horsey, Jaco van Zyl, Rafael Cabrera-Bello és Darren Clarke is.

Az élen jelenleg két golfozó áll: a francia Grégory Bourdy és az indiai Jeev Milkha Singh. Míg Bourdy a hátsó 9-en kezdte meg az ütögetést, addig Singh az első tee-től kezdhette meg a menetelést. Mindketten rendkívül magabiztosan ragadtak ütőt, ha csak azt nézzük, hogy a francia bogey nélkül teljesítette a szakaszokat. Az indiai játékos sem aprózta el, hiszen a 18 szakasz alatt összesen 8 birdiet gyűjtött. Nevük mellett tehát -7 szerepel.

Jeev Milkha Singh: Az atmoszféra és az érzések a golfpályán fantasztikusak. Amikor ennyi ember drukkol neked, figyel téged, azt az érzést kelti benned, hogy jó dolog itt lenni. Szeretem a links típusú pályákat, ahol valóban alacsonyan kell tartanod a scoreodat, emellett pedig megfelelő mennyiségű képzelőerővel is kell rendelkezned.

Grégory Bourdy: Egy nagyon kellemes nap van a hátunk mögött, és bizonyára ez volt az egyik legjobb köröm, amit idén produkáltam. Talán, ez volt életem legjobbja, amit valaha a European Tour keretén belül játszottam. Nagyon magabiztosan teljesítettem. Életemben először játszottam ezen a pályán és imádtam. Kedden Darren Clarke-al játszottam itt, és akkor jól ment a játék, ráadásul nagyon sok tanácsot is adott a pályával kapcsolatban. Nagyon jó érzés volt az Open bajnokkal együtt ütögetnem.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés