Aki számít, ott lesz

A European Tour egyik legjobban várt eseménye veszi ma kezdetét, nevezetesen az Irish Open. A mezőny minden évben a legjobbakból tevődik össze, és ez idén sincsen másképpen. A címvédő optimista, ahogyan a többi versenyző is igyekszik majd a legjobbat kihozni magából.

 

A European Tour egyik legjobban várt eseménye veszi ma kezdetét, nevezetesen az Irish Open. A mezőny minden évben a legjobbakból tevődik össze, és ez idén sincsen másképpen. A címvédő optimista, ahogyan a többi versenyző is igyekszik majd a legjobbat kihozni magából.

Kétségtelen tény, hogy Irish Open mindig is a legpatinásabb tornák közé tartozott, ahol a végső győzelem megszerzése egy dolog. Aki tevékenyen része az eseménynek, annak minden bizonnyal maradandó élményt jelent az ottlét. Idén a torna helyszíne a Royal Portrush Golf Club, ahol bizony szükség van a koncentrált játékra. A címvédő, Simon Dyson bízik a saját játékában és szeretne hasonlóan jó teljesítményt elérni 2012-ben is.

Simon Dyson: Szeretem a links típusú pályákat, mivel a szemem jól tud alkalmazkodni ehhez. Killarney egy fantasztikus helyszín volt, és egyszerűen imádtam tavaly ott játszani. De, be kell vallanom, hogy azért kicsit megörültem, amikor kiderült, hogy idén links pályán ütögetünk majd. Ilyeneken nőttem fel. Amikor amatőr vagy, akkor rengeteg links pályán kell játszanod, és én 10 percre laktam a Ganton Golf Clubtól, az egyik legjobb links pályától Nagy-Britanniában. Szóval, a links a kedvencem, eddig. Amikor ott állsz a tee box-on, akkor vizualizálnod kell az ütésedet. Nem arról van szó, amikor egy 500 yardos par4-es szakasznál 320 yardot kell ütnöd először, mivel itt inkább manőverezni kell a labdát, amihez értek.

A címvédőn kívül azonban számos olyan játékos van, akik ugyancsak szeretnek az ilyen típusú pályán játszani, és képesek korán felvenni a torna ritmusát. Ezen kívül pedig, nem kevesen vannak olyanok is a mezőnyben, akik már valóban éheznek a győzelemre, és szeretnének Írországban bizonyítani. A mezőny valóban kifogástalan, nem beszélve a rengeteg major címmel, Tour titulussal rendelkező játékosról, akik mindenképpen hozzájárulnak majd a jó hangulathoz. A hazaiak kedvenceként (és nem mellesleg esélyesként) emlegetett Darren Clarke is szeretne bizonyítani, és véleménye szerint, ilyen nagyszerű közönség mellett nem is lesz nehéz dolguk a golfozóknak.

Darren Clarke: Az Irish Open mindig is a kedvenc versenyeim között volt, és az, hogy itt lehetek a Royal Portrush pályáján ekkora közönség előtt – akik minden jegyet megvettek a European Tour történetében először -, büszkeséggel tölt el. És nem csak rólam van szó, hanem mindenkiről, aki ellátogatott ide, beleértve a helyieket is. Hihetetlenül jól lett megszervezve minden. A játékosok imádják, szinte már Open érzése van mindenkinek, amit a pálya szerintem valóban meg is érdemel. Fantasztikus látni azt, hogy milyen sok helyi vesz részt az eseményen. Ez egyszerűen egy különleges hely. Én itt nőttem fel, és borzasztóan sok golfot játszottam itt, és néhány évvel ezelőtt vissza is költöztem ide.

 

Az északír különítmény közül az egyik legtöbb figyelem a fiatal Rory McIlroyra szegeződik majd, aki az elmúlt időszakban nem tudott túlságosan maradandót alkotni a pályán, de a tavalyi U. S. Open bajnok reméli, hogy ezen a héten sikerül áttörést elérni.

Rory McIlroy: Őszintén szólva, az elmúlt néhány évben nem igazán élveztem a címkét, hogy én vagyok a hazaiak kedvence. Nem volt túlságosan kényelmes érzés, de ebben az évben szeretnék felnőni a feladathoz. Sokan vannak, akik amikor megkapják a hazai előnyt, akkor az valóban előnynek számít, és nem csak rólam van szó. Ez egy valóban olyan dolog, amit szeretnék kihasználni, és én éppen ezért fogok mindent megtenni a győzelemért ezen a héten. Úgy hiszem, hogy mindenki már elég régóta várta, hogy az Irish Open visszakerüljön északra, és a világ egyik legjobb pályáján, a Royal Portrush-on ütögethessen, ami egyszerűen fantasztikus.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés