Luke Donald az esélyes?

Sokan, sokfélét mondanak, de abban mindenki egyetért, hogy az e heti versenynek tétje van. Nem csak azért, mert a 2012-es szezon második major torna küszöbén állunk, hanem azért is, mivel számos esélyes mellett szólnak érvek, ami a rajongók számára biztosítani látszik az izgalmas játéknapokat.

 

Sokan, sokfélét mondanak, de abban mindenki egyetért, hogy az e heti versenynek tétje van. Nem csak azért, mert a 2012-es szezon második major torna küszöbén állunk, hanem azért is, mivel számos esélyes mellett szólnak érvek, ami a rajongók számára biztosítani látszik az izgalmas játéknapokat.

A PGA Tour szakértői szerint a Memorial Tournament legesélyesebb golfozója idén a régi-új világelső Luke Donald, akinek múlt héten sikerült egy szép győzelmet aratnia a European Tour keretén belül megrendezett BMW PGA Championshipen. Az angol múlt héten rendkívül magabiztosan játszott, aminek egyesek szerint meglehet a folytatása Ohio-ban. A helyzet azért nem ilyen egyszerű, hiszen a mezőny tele van jobbnál jobb játékosokkal, akik ugyancsak az elsőségre pályáznak, nem is alaptalanul.

A listázás során figyelmet kapott Donald mellett például Phil Mickelson, aki győzni tudott idén a Pebble Beach-en, bár április óta nem ragadott ütőt, mindazonáltal jó formában van, és éhezik a győzelemre. A felsoroltak között találhatjuk még Rickie Fowlert, aki idén szerezte meg karrierje első PGA Tour címét, ami valóban nagy lökést adhatott számára. Tiger Woods-ot sem hagyták ki a sorból, aki ugyan a legutóbbi három versenyén nem brillírozott (Masters 40. hely, Wells Fargo cut problémák, Players 40. hely), de az amerikai nagyon bízik a játékában. A listán szerepel még Justin Rose, akinek 2010-ben sikerült már győznie a Memorialon, és minden bizonnyal szeretné akkori nagyszerű eredményét megismételni. És ne feledjük Rory McIlroyt sem, aki alapvetően nem tervezte ezt a szereplést, de valószínűleg amiatt, hogy ő is cut problémákkal küszködött az elmúlt tornákon, próbára kell tennie a játékát.

A legtöbben arra tippelnek, hogy Luke Donald, Rory McIlroy vagy a címvédő Steve Stricker között dőlhet el a verseny, de az ilyen jóslások általában elég ingatag lábakon szoktak állni, már csak azért is, mivel elég egy kis kihagyás a játékosnál, és máris borul a rendszer. Statisztikákat lehet böngészgetni, de biztosat mondani, érvekkel alátámasztva, szinte kizárt. Fogadni azonban lehet (főleg, ha a tét egy korsó sör), de elbízni magunkat semmiképpen sem szabad.

Nem szabad elfeledkeznünk emellett arról sem, hogy ismét ütőt ragad az idei Masters bajnok, Bubba Watson, aki lehet, hogy ismét csodát tesz. Watson egyébként úgy nyilatkozott tegnap, hogy ezen a versenyen is az a célja, mint az összes többi tornán. Szeretne jó golfot játszani, cut-ba kerülni és esélyesként kivonulni vasárnap a gyepre. Sérüléséből felépülve pedig ismét green-re lép majd Dustin Johnson, aki azt mondta tegnap a sajtótájékoztatóján, hogy a műtétet és a rehabilitációt követően jól érzi magát, és készen áll a játékra. Az amerikai hozzátette, hogy nagyon frusztráló volt számára, hogy háta miatt alig csinálhatott valamit is, amihez hozzájárult, hogy körülbelül 5-6 hétig nem foghatott ütőt sem a kezében. Tehát, kíváncsian várjuk, hogy miképpen alakulnak majd az összecsapások a Muirfield Village pályáján.

 

Kiemelt csoportok:

Luke Donald – Rory McIlroy – Keegan Bradley

Tiger Woods – Bill Haas – Fred Couples

Aaron Baddeley – Jim Furyk – Camilo Villegas

Hunter Mahan – Justin Rose – Steve Stricker

 

Rickie Fowler – Bubba Watson – Phil Mickelson

Brandt Snedeker – Dustin Johnson – Adam Scott



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés