Évismétlés Noren módra

Ezen a héten a European Tour Wales-ben állomásozik majd, hiszen június első napjaiban kerül megrendezésre az ISPS Handa Wales Open, amelynek címvédője nagyon elszánt. Alexander Noren tavaly nagyszerűen teljesített a tornán, de tudja, hogy titulusának megőrzése nem lesz habos torta.

 

Ezen a héten a European Tour Wales-ben állomásozik majd, hiszen június első napjaiban kerül megrendezésre az ISPS Handa Wales Open, amelynek címvédője nagyon elszánt. Alexander Noren tavaly nagyszerűen teljesített a tornán, de tudja, hogy titulusának megőrzése nem lesz habos torta.

A tavalyi évet Alexander Noren rendkívül pozitívan zárta. Kétszer tudott nyerni a European Tour kötelékén belül, és a svéd valóban konzisztens és eredményes munkafolyamatot tudott felmutatni nem csak maga, de rajongói számára is. A 2012-es szezon még csak alakulgat, de a játékos bizakodó teljesítményét illetően, és bízik abban, hogy szereplése egy esetleges Ryder Cup helyet is előirányozhat majd. A versenyen egyébként rajthoz áll majd többek között Simon Khan, Peter Lawrie, Richie Ramsay, Matteo Manassero, Jbe Kruger, Francesco Molinari, Pablo Larrazábal, Anders Hansen, Tom Lewis, Thomas Björn, José María Olazábal, Marcel Siem, Paul McGinley, Mark Foster és a címvédő, Alexander Noren is. Nézzük, milyen gondolatokkal indul harcba a svéd.

 

Voltak nehéz időszakaim ezen a pályán, de tavaly minden nagyszerűen alakult, jól éreztem magam, és jól is játszottam. Kifogástalan voltam a tee-től a green-ig. Minden emlék, és minden apró dolog, amire visszatekintek, jó érzéssel tölt el. Semmi kétség, hogy nagyon jó érzés lesz visszatérni idén. Egy évvel ezelőtt nagyon elégedett voltam azzal, ahogy a labdákat drive-oltam, és ahogyan a vasakkal bántam. Valóban úgy éreztem, hogy egy fejlődőképes játékos vagyok, és nagyon kellemes érzés volt, hogy fej-fej mellett teljesítettem Anders Hansennel, aki világklasszis. Mindig is felnéztem rá, csodáltam a játékát, szóval, az, hogy az utolsó napon vele játszhattam, és végül megvertem, egy nagyon kellemes érzés volt számomra.

 

Tavaly nagyon sokat gondolkodtam a 2010-es Ryder Cupról. Amikor a tévében látod a pályát, és figyeled, amit a játékosok csinálnak, természetes, hogy erre gondolsz, amikor te is ott ütögetsz. Emlékszel arra, ami a különböző szakaszoknál történt, és azokra a nehéz ütésekre, amelyeket a játékosok vittek véghez. Elkezdesz gondolkodni a nehéz puttokról, amelyek végül a győzelmet hozták a golfozók számára, és azt mondod magadnak: Én is megpróbálok megcsinálni egy ilyen puttot. Ez egy nagyon nehéz pálya, és valóban nehéz sok birdie-t ütni. Az én végeredményem -9 volt, ami annyira azért nem alacsony. Muszáj konzervatívan teljesítened.

Jelenleg jól játszom. Jó érzés volt, hogy két hétig jól teljesítettem Ázsiában, és a játékom most mindenképpen jobb, mint az év elején. Fizikailag és mentálisan is jobban érzem magam. Persze, tudom, hogy még fejlődnöm kell egy kicsit. Nem kell sok mindenen dolgoznom, de ez inkább a folyamatosság kérdése, és talán kevesebbet kell gyakorolnom, de azt jobban. Dolgozunk rajta.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés