Johnson nyerni tudott Texasban

Rendkívül izgalmasan alakult a múlt heti PGA Tour versenysorozat aktuális állomásán lezajlott játék, hiszen egészen az utolsó ütésekig nyílt volt a torna végkimenetele. Nagyon jól tartotta magát Dufner és Johnson, de végül utóbbi ölthette magára a megérdemelt zakót.

 

Rendkívül izgalmasan alakult a múlt heti PGA Tour versenysorozat aktuális állomásán lezajlott játék, hiszen egészen az utolsó ütésekig nyílt volt a torna végkimenetele. Nagyon jól tartotta magát Dufner és Johnson, de végül utóbbi ölthette magára a megérdemelt zakót.

 

Tény, hogy a végjáték alakulhatott volna szebben is (ha az ütésszámokat nézzük), de a győzelmet nem kell ugyebár magyarázni. Zach Johnson annyi kísérlet után végre ismét nyerni tudott, és jelenleg nincs nála boldogabb golfozó. Az amerikai egész héten nagyon eredményesen és hatékonyan ütögetett, ami meg is látszott a score kártyáján. Rögtön az első napon egy kiemelkedően jó 64-es körrel mutatkozott be Texasban, majd pedig pénteken egy 67-es körrel zárt. A hétvége első napja sem alakult rosszul számára, hiszen 65-t játszott, de a vasárnap… nos, az valami egészen más volt.

Az idei Crowne Plaza Invitational at Colonial elnevezésű verseny zárónapja valóban az izgalmak napja volt. A szinte fej-fej mellett haladó Johnson és Dufner olyannyira tartotta magát, hogy nem is nagyon lehetett megjósolni, hogy melyikük lesz végül a győztes. A helyzet azonban úgy alakult, hogy Jason Dufner (akinek az elmúlt hetekben elért sikereiről már korábban beszámoltunk), aki ugyancsak rendkívül jól menetelt a versenyben, vasárnap kifulladt. Az első 9-en érkezett egy bogey, majd két birdie, ám a forduló előtti utolsó lyuknál érkezett egy dupla bogey, amire kevesen számítottak, valószínűleg maga Dufner sem erre az eredményre fogadott. Ezt követően a helyzet nem javult, sőt, inkább rosszabb lett. Az amerikai beütött egy birdie-t, egy bogey-t, egy dupla bogey-t és egy tripla bogey-t is, csakhogy teljes legyen a sor. Sokan hitték ekkor, hogy ez a hajó elúszott, készíthetik a kabátot Johnsonnak.

 

Az eseményen azonban számos nem várt fordulat következett be, hiszen Dufner mellett Johnson sem élete legjobbját nyújtotta a zárónapon, és nála is sűrűn előforduló vendégek lettek a rontott ütések. Mindazonáltal, míg Dufner egy 74-es eredménnyel zárt vasárnap, Johnson a 17-es szakaszig fölényesen vezetett (három ütéssel), de az utolsó szakasznál megreccsent a léc. A golfozót szabálytalanság miatt megbüntették, de előnyéből még éppen maradt egyetlen ütés, ami akkor a győzelmet jelentette. Összesítésben tehát Johnson nyert -12-vel, őt követte Dufner -11-gyel, a harmadik helyre pedig Tom Gainey kapaszkodott fel, akinek a neve mellett végül -7-et találhattunk. Johnson egyébként úgy nyilatkozott a nap végén, hogy igazi megtiszteltetés volt számára, amikor először tudott itt nyerni (két évvel ezelőtt), és az, hogy másodszorra is magára öltheti ezt a zakót, igazi öröm.

 

Jim Furyk egyébként -6-nál állt meg, míg Chris Kirk, Harris English, John Huh és Ryan Palmer -5-tel zárta az idei tornát. Kevin Na nem tudott felpörögni, így ő -2-vel búcsúzott, akárcsak Sergio Garcia, aki viszont nagyon biztatóan indított Texasban. Louis Oosthuizen végül -1-es eredménnyel zárt, Matt Kuchar pedig par-ra hozta a verseny végeredményét. Ezen a héten a Memorial lesz terítéken, ahol rengetegen tiszteletüket teszik majd.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés