McIlroy ismét búcsúzhat

Az utóbbi hetekben furcsa dolgok történnek a fiatal játékos háza táján. Nem szoktuk meg ugyanis tőle, hogy félúton bepakolja a bőröndjét, és elindul hazafelé. Ebben az évben ez már a második alkalom, hogy Rorynak búcsúznia kellett.

Az utóbbi hetekben furcsa dolgok történnek a fiatal játékos háza táján. Nem szoktuk meg ugyanis tőle, hogy félúton bepakolja a bőröndjét, és elindul hazafelé. Ebben az évben ez már a második alkalom, hogy Rorynak búcsúznia kellett.

Nem szeretnénk semmiféle messzemenő következtetést levonni Rory McIlroy utóbbi hetekben mutatott játékával kapcsolatban, de benne van a pakliban, hogy valami nincsen rendben. A golfozótól ugyanis nem szoktuk meg, hogy nem jut cut-ba. A 2012-es szezon során azonban zsinórban ez a csúfság kétszer is megesett már a fiatallal. Mi lehet az oka? Nos, számos teóriát gyárthatunk, de valójában, biztosat erről csak maga az érintett tud érdemben nyilatkozni.

McIlroy először a PGA Tour keretében, majd pedig most, a European Tour tornáján kényszerült az idő előtti búcsúzásra. Valóban szokatlan eseményeknek lehettünk szemtanúi az elmúlt hetekben. Az északír Amerikában, a Players Championshipen világelsőként léphetett a gyepre, majd egy gyengécske első kör után (par-ra teljesített) következett egy kifejezetten színes score kártya, ahol az uralkodó árnyalat a narancssárga volt. McIlroy ontotta magából a bogey-kat, amelynek végül egy +4-es kör lett a vége, így nem volt kérdés, hogy búcsúznia kellett a TPC Sawgrass-tól. Tény, hogy sokadmagával intett búcsút a nívós versenynek (köztük volt például Ernie Els, Grame McDowell vagy Francesco Molinari is), ám ettől nem lesz szebb a kép.

Mint ahogyan az sem enyhít a dolgon, hogy a mostani megmérettetésén (BMW PGA Championship) hasonló történéseknek lehettünk tanúi. McIlroy a verseny előtt nagyon pozitívan nyilatkozott, és azt mondta, hogy nagyon örülne neki, hogy ha a tavalyihoz hasonló kiélezett küzdelemben (és végjátékban) ő is főszereplő lehetne. Az északír teljesítménye ezzel az elképzeléssel nem igazán állt összhangban. A Wenthworth Club pályáján a játékos az első nap 74-et ütött, amit már csodálkozással fogadtak a rajongók, és persze a szakemberek is. A meghökkentő kezdés után azonban lehetőség nyílt a konszolidációra, ezt azonban McIlroy-nak nem sikerült abszolválnia. Pénteken, Surrey-ben a golfozó borzasztó napot fogott ki. Az első 9-en azonnal egy bogey-val indított, amit követett egy birdie, majd ismét egy bogey, két birdie, majd a 8-as szakaszon egy dupla bogey. A szép lezárás sem sikerült, hiszen a 9-es szakaszon ugyancsak érkezett egy nemkívánatos bogey. A fordulót követően sem történtek marginális változások, sőt! Sorozatban beütött négy bogey-t (10, 11, 12, 13), majd a 15-s szakasznál egy dupla bogey-t, és a versenyt végül egy szépségtapasszal, birdie-vel zárta.

A hullámvölgy enyhe kifejezés a játékos tegnapi játékát illetően, de hát ilyen a golf. A nap végén McIlroy azt mondta, hogy valószínűleg levette a szemét a labdáról, és talán nem gyakorolt olyan keményen, amennyire kellett volna. Lehet benne valami, de mi bízunk benne, hogy a fiatal ütőforgató ismét rátalál a jó formájára, és előbb a Memorial Tournamenten, majd pedig címvédőként a U. S. Openen kápráztat majd el minket tehetségével. Az északír játékos mellett egyébként idő előtti távozásra kényszerült még Nicolas Colsaerts, Graeme McDowell, Jorge Campillo, Darren Clarke, Tom Lewis, Peter Hanson és Retief Goosen is.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés