Tökéletes nászajándék

Az amerikai számára rendkívül jól alakult a hétvége, mivel megszerezte karrierjének első PGA Tour címét, bár a győzelemig vezető őt nem volt göröngyöktől mentes, Jason Dufner zsebében az elsőséggel, már nyugodtan készülhet a jövő héten esedékes esküvőjére.

Az amerikai számára rendkívül jól alakult a hétvége, mivel megszerezte karrierjének első PGA Tour címét, bár a győzelemig vezető őt nem volt göröngyöktől mentes, Jason Dufner zsebében az elsőséggel, már nyugodtan készülhet a jövő héten esedékes esküvőjére.

Jason Dufner igazán kicentizte tegnapi győzelmét, hiszen utolsó napi 70-es körének köszönhetően előnye eltűnt, amit Ernie Els igyekezett kihasználni, miután a dél-afrikai egy szép 67-es kört produkált a zárónapon. Mivel mindkét golfozó -19-es eredménnyel a neve mellett végzett az idei Zurich Classicon, következhetett a hirtelen halál. A playoff első szakaszánál mindkét játékos ugyanúgy teljesített, de a második nekifutásnál Dufner bizonyult jobbnak, akinek nem remegett meg a keze. Az amerikai ezzel megszerezte élete első profi titulusát is, ami egy kifejezetten értékes nászajándékként fogható fel.

„Mindig nehéz a vasárnapi játék, függetlenül attól, hogy vezetsz, vagy valahol a mezőny közepén helyezkedsz el. Én ma harcoltam és megpróbáltam megnyerni ezt a versenyt, és azt hiszem, be tudtam bizonyítani magamnak, hogy jól küzdök a pályán. Valóban nehéz volt. Ernie nagyon jól hajrázott a végén, és úgy éreztem, hogy öt-hat szakaszon fog eldőlni végül a győzelem.”- nyilatkozta Dufner. Az amerikai még azt is hozzátette, hogy rendkívül nagy szüksége volt erre az elsőségre, hiszen oly sokszor került már tűz közelbe, és már érett a győzelem, nagyon is. Dufner azt mondta, hogy ezzel nagy kő esett le a szívéről.

Ernie Els azt mondta a zárónapon, hogy ott volt a kezében a győzelem, de végül elhibázta a lehetőséget, azonban a hátsó 9-en elért sikeres ütések versenyben tartották még, amitől megjött az önbizalma. Hozzátette, hogy nagyszerű érzés volt, hogy hátrányból sikerült beérnie Dufnert, és az utolsó bogey mentes köre valódi pozitívumokat jelentett számára. A harmadik helyre egyébként Luke Donald kapaszkodott fel, aki végül -17-et írhatott fel magának. Az angol nem kezdte jól a versenyt, de aztán egyre inkább kezdett rátalálni a pálya megfejtésének nyitjára, és egy kiegyensúlyozott játékkal felhozta magát a dobogós helyre. A világelső hozzátette, hogy mivel ki fogja hagyni a következő megmérettetést (ahol Rory McIlroy viszont ütőt ragad majd), valószínűleg ismét helyet cserélnek majd a világranglistán, de ehhez hozzá kell szoknunk.

A negyedik helyet egyébként Ryan Palmer és Graeme LeDaet szerezték meg, akik végül -16-tal zárták az idei Zurich Classicot. Steve Stricker -15-s eredménnyel térhetett haza, míg a Ken Duke – Cameron Tringale – John Rollins trió -14-zel fejezte be a versenyt, ami nagyon szép eredmény tőlük. Justin Rose és Rickie Fowler végül -13-at írhatott fel magának, míg Camilo Villegas (szombati mélyrepülésének köszönhetően) végül -11-gyel zárt, akárcsak Bubba Watson, aki azért annyira nincsen elkeseredve az eredménye miatt. Az idei Masters bajnok azt mondta, hogy összességében jó hetet zárt, és kiemelte, hogy még hozzá kell szoknia az új médiaérdeklődéshez, ami azért kicsit fárasztó számára.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés