Eljött Dufner ideje?

Az amerikai kontinensen zajló verseny mezőnye jóval szűkebb kereteket szab, de éppen ettől olyan izgalmas. Jason Dufner ugyanis meg tudta tartani a pozícióját, így szombaton kétütéses előnnyel a zsebében térhetett nyugovóra az idei Zurich Classic harmadik napját követően. Ma megtörik a jég?

Az amerikai kontinensen zajló verseny mezőnye jóval szűkebb kereteket szab, de éppen ettől olyan izgalmas. Jason Dufner ugyanis meg tudta tartani a pozícióját, így szombaton kétütéses előnnyel a zsebében térhetett nyugovóra az idei Zurich Classic harmadik napját követően. Ma megtörik a jég?

Van egy kis veszélye annak, ha egy játékos sorozatban jól teljesít, hozza az eredményeket, mindenki teljesen átadja magát a jóslatoknak, és azt a bizonyos golfozót „várja” vasárnap az első helyre. A golfban ugyanis akkor van vége a játéknak, amikor beesik a labda a lyukba, addig meg rengeteg minden történhet a TPC Louisiana pályáján. Jelenleg Jason Dufner vezet, aki rendkívül kiegyensúlyozottan ütöget a tengerentúlon. Anélkül, hogy bármit is elkiabálnánk, valóban érdemes azzal számolni, hogy az amerikai végre megszerzi karrierjének első PGA Tour címét.

Dufner tegnap az első öt szakaszon három birdie-t is elsüllyesztett, amit aztán még három követett a kör végéig. Szombaton egy konzisztens 67-es kört produkált, amivel -17-re változtatta a tabellán szereplő eredményét. Ezzel kétütéses előnyre tett szert, de az amerikai tisztában van vele, hogy a mai versenynap azért sokkal nagyobb falat lesz. A mögötte álló Graham DeLaet egyre jobban ütöget, így Dufnernek több fronton kell óvnia vezető pozícióját.

„Számomra mindez azt jelzi, hogy két jó kör helyett én három jó kört produkáltam, és talán holnap meg lesz a negyedik is. Természetesen, eddig nem játszottam úgy a versenyeken, ahogyan igazán szerettem volna, de megpróbáltam megkeresni az okokat, hogy miért van ez, és igyekszem a holnapi napon minden ilyet kizárni. Nem a pálya az, amibe beleszerettem, hanem az eredményembe. Van néhány szakasz, amelyek nem igazán fekszenek nekem, de ennek ellenére jól teljesítettem. Jelenleg egy győzelem nagyon jól jönne. Tavaly nagyon sok alkalommal mutattam jó játékot, de nagyon büszke vagyok arra a kiegyensúlyozott játékra, amit most produkálok. Úgy érzem, közel állok ahhoz, hogy minden héten jól teljesítsek.”- nyilatkozta Dufner szombaton.

Az amerikai tehát elhivatott, akárcsak az őt üldöző kanadai, aki -15-s eredményével kétütéses hátrányban van Dufnerrel szemben. Graham DeLaet tegnap 66-t ütött, így az esélye a győzelemre ugyancsak magas pontszámokkal bír. A golfozó így nyilatkozott tegnap: „Valóban úgy éreztem ma, hogy ura vagyok a vasaimnak. Ez rendkívül izgalmas helyzet. Még sohasem voltam ilyen jó pozícióban a versenyek ezen szakaszaiban. Nagyon jól tudom, hogy mi forog kockán.” A kanadai hátránya csupán két ütés, ami nem sok, és a nagy kérdés az lesz, hogy a mai nap mekkora nyomást jelent az élen álló golfozók számára. Ha jelent egyáltalán annyit, ami kihat majd a játékukra. Meglátjuk.

Három ütéssel van csak lemaradva John Rollins és Ernie Els. Nem olyan rossz pozíció ez sem, így az ő győzelmi esélyeiket sem szabad a kukába dobni. Els tegnap azt mondta, hogy érzi, hogy jól megy neki a játék, és nem érzi magát távol az elsőtől. Rollins úgy nyilatkozott, hogy soha nem szokta tudni, hogyan áll egy versenyben, amíg be nem fejezi azt, ez pedig annál izgalmasabbá teszi a játékot. A tabella első harmadában van még Ryan Palmer, Steve Stricker és Cameron Tringale is -13-as eredménnyel, illetve -12-vel ott találhatjuk még Luke Donaldot és Ken Duke-ot is. Izgalmas utolsó napnak nézünk elébe, az biztos.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés