Játék a széllel

Tegnap elstartolt az idei Ballentine’s Championship, amelynek első napját egyértelműen a szél uralta, amely kondíció sok esetben teljesen átformálta a játékosok előzetesen elképzelt terveit. Az olykor heves széllökések sok esetben kiszámíthatatlanok voltak, amely a score kártyákon is meglátszott.

 

Tegnap elstartolt az idei Ballentine’s Championship, amelynek első napját egyértelműen a szél uralta, amely kondíció sok esetben teljesen átformálta a játékosok előzetesen elképzelt terveit. Az olykor heves széllökések sok esetben kiszámíthatatlanok voltak, amely a score kártyákon is meglátszott.

Nagyot vállalt magára, aki tegnap ütőt ragadott Koreában, hogy bevegye a Blackstone Golf Club pályáját. A játékosoknak a green-re nem lehetett panaszuk, de az átlagosnál hevesebb széllökések sokszor teljesen átformálták az előzetesen felállított terveket. Nem kevés golfozónak kellett tehát minden tudását latba vennie annak érdekében, hogy par alatt tartsa ütésszámát, és kontroll alatt tudja az ütéseit. Az első napot (amelyet végül megszakítottak) legjobban a francia Victor Debuisson teljesítette, aki jelenleg -4-es eredménnyel vezet a Ballentine’s Championshipen.

A 22 éves játékos, aki karrierjének első European Tour győzelméért szállt harcba ezen a héten (is), így nyilatkozott a nap végén: „Nagyon elégedett vagyok a -4-es eredményemmel. A gurításaim nagyon jók voltak ma, és úgy gondolom, hogy csak ezzel lehet jó eredményt elérni ilyen körülmények között. A 3-as szakasznál a szél balról fújt, szóval a 4-es tee-nél úgy gondoltam, hogy a szél balról kicsit jobbra fog áttevődni, de folyamatosan változott az irány. Hirtelen jobbról balra fordult, majd a vízben landolt a labda. Szóval, nem igazán voltam ideges ezután a dupla bogey után, mivel az ütésem önmagában jó volt. A legjobbamat nyújtottam, hogy visszaszerezzem a koncentrációmat, és ütöttem is két birdie-t, jól puttoltam az 5-s szakasznál, majd a 6-osnál is, szóval sikerült fordítanom.”

A francia valóban elégedett lehet magával, akárcsak az őt követő -2-es klub, ahol ugyancsak születtek szép ütésmegoldások, illetőleg dupla bogey-k és rontások. Kétütéses hátrányban van jelenleg Paul Casey, aki azt mondta tegnap, hogy ha tudja hozni azt a játékot, amire képes, akkor jó esélyei vannak a végső győzelemre. Ugyancsak két ütéssel van lemaradva a skót Richie Ramsay, aki úgy nyilatkozott, hogy összességében jó napot zárt, és nagyon örült annak, hogy a gurításai, illetve a driverekkel való ütései eredményesek voltak. Ide sorolhatjuk még többek között Mark Fostert, Jamie Donaldsont és Ji-ho Jungot is.

Három ütéses hátrányt halmozott fel tegnap többek között a dél-afrikai George Coetzee, az ausztrálok kedvence, Adam Scott, illetve Paul McGinley is. A keleten zajló verseny első napján végül par teljesítményre volt képes Miguel Angel Jiménez és Romain Wattel, míg K. T. Kim vagy Damien McGrane +1-es eredménnyel zárt. Rosszul kezdett viszont Tjart Van der Walt (+3), Sang-moon Bae (+3), Ian Poulter (+3), Grégory Havret (+4) és Darren Clarke (+5) is, bár, ilyen körülmények között nem meglepő, hogy ennyi játékos produkált ilyen eredményt. Hennie Otto például teljesen elszállt a hátsó 9-en, amelynek végül egy +11-es eredmény lett a vége. Bízzunk benne, hogy a mai napon kegyesebb lesz hozzájuk az időjárás.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés