Jól kezdtek a fiúk

Összességében azt mondhatjuk, hogy New Orleans pályáján a játékosok kifejezetten hatékonyan ragadtak ütőt tegnap annak érdekében, hogy előnyre tegyenek szert az idei Zurich Classicon. A legjobban Ken Duke és Cameron Tringale kezdtek, akik rögtön egy 65-s körrel debütáltak.

 

Összességében azt mondhatjuk, hogy New Orleans pályáján a játékosok kifejezetten hatékonyan ragadtak ütőt tegnap annak érdekében, hogy előnyre tegyenek szert az idei Zurich Classicon. A legjobban Ken Duke és Cameron Tringale kezdtek, akik rögtön egy 65-s körrel debütáltak.

Amilyen nehézkesen indult a verseny tegnap Koreában, olyan könnyedén vették be New Orleans pályáját a PGA Tour golfozói, legalábbis a nagy többségük. Rendkívül szép megoldások születtek tegnap az Zurich Classicon, így a játékosok többségének nem okozott gondot átlépni a 72-es lélektani határt. Az amerikai bajnokság e heti tornájának nyitónapján Ken Duke, valamint Cameron Tringale ütögetett a leghatékonyabban.

Kend Duke csütörtökön nagyon érezte a pályát. Kiváló 65-s köréhez nem volt szüksége bogey-ra, ami még inkább emeli kezdő teljesítményének a fényét. Az amerikai azt mondta a nap végén, hogy a green-ek nagyon jók voltak tegnap, mivel nem voltak túl gyorsak, és megemlítette, hogy a pálya rendkívül jó állapotban van. Duke tehát jelenleg -7-es eredménnyel vezet, oldalán Cameron Tringale-lel. Utóbbi így nyilatkozott a nap végén: „A játékom az utóbbi időben nagyon a helyén van, de nem tudom pontosan megmagyarázni, hogy mitől. Önbizalommal játszom, és ez hozza magával a többit.”

Egyetlen ütéssel van csak lemaradva a tengerentúli tornán a svéd Daniel Chopra, aki azt mondta, hogy a játékát jónak érezte, bár az eredmények sokszor frusztrálják őt. „Minél inkább erőlteted a játékod, annál nehezebb dolgod van, és amikor ott a pillanat, hogy döntened kell, nagyon nehéz a jó irányban folytatni a dolgokat.” A svéd számára azonban áttörést jelenthet ez a kiváló kezdés. Ugyancsak -6-on áll Steve Stricker, Ernie Els és Chris Stroud.

 

Az idei Texas Open bajnok, Ben Curtis tegnap egy ugyancsak jó 67-es körrel kezdett, amelynek következtében -5-s eredménnyel áll a hetedik helyen John Rollins és Jason Dufner társaságában. Webb Simpson -4-gyel nyitott, míg Graeme McDowell és a kolumbiaiak kedvence, Camilo Villegas -3-at írhatott fel tegnap magának. A címvédő, Bubba Watson (aki Masters sikere után először ragadott ütőt) egy 71-es körrel kezdett, és azt mondta tegnap, hogy nagyon kimerült, és rendkívül nehéz volt tegnap a játék. „Még nem tudok teljes swinget ütni. Tudtam, hogy részt kell vennem ezen a versenyen, a helyi rajongók miatt, és mivel én vagyok a címvédő. Szóval, itt vagyok, de mentálisan máshol járok.”

Watson lehet, hogy fejben nincs a pályán, de annál többen vannak azok, akik szeretnének minél jobb teljesítményt elérni a Zurich Classicon, és ezért valóban mindent meg is fognak tenni. Nyilvánvalóan, Watson sem szeretne rosszul szerepelni Avandole-ban, de ha mentálisan ennyire nincsen a topon, akkor nehéz lesz a maximumot kihoznia magából.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés