Westwood megvédte a címét

Az angol ugyan kicsit elfáradt a végére, de az indonéz környezetben megrendezett verseny első három napján akkora előnyre tett szert, hogy már azon sem kellett aggódnia, hogy a zárónapon, az utolsó fordulót tekintve +2-t játszott.

 

Az angol ugyan kicsit elfáradt a végére, de az indonéz környezetben megrendezett verseny első három napján akkora előnyre tett szert, hogy már azon sem kellett aggódnia, hogy a zárónapon, az utolsó fordulót tekintve +2-t játszott.

Lee Westwood a múlt héten Indonéziába utazott, hogy ütőt ragadjon, és sikeresen megvédje tavaly megszerzett címét. Jelentjük, a küldetés elvégezve, az angol pedig a vasárnapi győzelmével bezsebelhette karrierjének 38. elsőségét is. Az Indonesian Masters idei versenyének utolsó napja rendkívül szoros menetrendet írt elő, hiszen nem kevés játékosnak kellett az előző napi elmaradt szakaszokat is pluszba teljesíteni. A világranglista harmadikja azonban erőt vett magán, és ha fáradtan is, de megtette, amit megkövetelt tőle a haza.

„A mai nap nehéz volt. Sohasem egyszerű ilyen körülmények között játszani, és nekem ráadásul 32 szakaszt kellett teljesítenem. Nagyon megéreztem ezt a hátsó 9-en. Amikor versenyben vagy és nagy rajtad a nyomás, úgy tűnik, mintha sokkal gyorsabban vesztítenél az energiádból. Sose tudhatod igazán, hogyan kéne játszanod, ha ilyen sokkal vezetsz… Nyugodtnak kellett maradnom és a szakaszokat hoznom kellett. Ez valóban kimerítő volt.”

 

Az angol az utolsó fordulót végül nyolcütéses előnyből kezdhette meg, ami azért már tetemes. Hátradőlni azonban még ilyenkor sem érdemes, de ezt a 39 éves játékos is nagyon jól tudta. Ha összeszorított fogakkal is, de teljesítette a szakaszokat, ugyan nem 65-tel vagy 68-cal, ahogyan az előzőeket, de vasárnapi +2-es eredménye elég volt a végső kétütéses győzelméhez.

A második helyet egyébként a korábbi Asian Tour első Thaworn Wiratchant szerezte meg, aki az utolsó játéknapon egy nagyon szép 67-es kört futott a Royale Jakarta Golf Club pályáján. A thai versenyző kiegyensúlyozottan ütögetett a tornán, de két ütéssel így is alulmaradt, így a neve mellett -14 szerepelt. A harmadik helyet az indiaiak kedvence, Gaganjeet Bhullar és Shiv Kapur szerezték meg, -12-es összesített eredménnyel.


Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés