Agresszív leszek

A dél-afrikai játékos jó úton halad afelé, hogy begyűjtse idei harmadik címét is, miután tavaly leginkább a Challenge Tour-on mutatta meg tudását a fiatal golfozó. A 2012-es évet azonban rendkívül jól hozza eddig, bár a vasárnapi döntőben bármi megtörténhet.

A dél-afrikai játékos jó úton halad afelé, hogy begyűjtse idei harmadik címét is, miután tavaly leginkább a Challenge Tour-on mutatta meg tudását a fiatal golfozó. A 2012-es évet azonban rendkívül jól hozza eddig, bár a vasárnapi döntőben bármi megtörténhet.

Branden Grace számára kis híján egy álma válhat valóra, ha ma is hozni tudja jó formáját, és győzni tud az idei Volvo China Open zárónapján. A dél-afrikai golfozó tegnap nagyszerűen ütögetett Binhai Lake pályáján, ami pontosan egy birdie-kel, bogey-val és eagle-lel tarkított játéknapot jelentett. A golfozó szombaton elkapta a fonalat és rendkívül koncentráltan játszott, amelynek következtében jelenleg vezet a versenyben (-18), de fél szemmel ügyelnie kell fő üldözőjére, a címvédő Nicolas Colsaerts-re is. A 23 éves játékos azonban nem fogja olcsón adni a bőrét, annyi már biztos, és igenis meg fog küzdeni a győzelemért.

„Tényleg nagyon jól ütöttem ma meg a labdát. Ebben az évben a gurításokra nagyon figyeltem, és egyre több puttot csinálok, valóban. A versenynek ebben a szakaszában nagyon pozitív vagyok, és két győzelemmel a zsebemben, szeretném meghúzni a végét. Nehéz elhinnem, hogy már a harmadik címemért fogok küzdeni. Nem hiszem, hogy sokan gondolták volna ezt rólam, és talán még én sem mertem ezt feltételezni saját magamról. A harmadik címért szállok harcba holnap, de meg kell próbálnom nem gondolni erre, és csak játszani tovább úgy, ahogyan azt a héten tettem. Jó előnnyel fordulhatok, de nem hiszem, hogy holnap elég lesz, ha kimegyek a pályára és várom, hogy a többiek rám rontsanak. Agresszív leszek a szakaszoknál és megpróbálok minél több birdie-t begyűjteni.”

Grace (aki jelenleg hatodik a Race to Dubai ranglistán) tehát a vasárnapot háromütéses előnyből kezdheti meg, de ott liheg a nyakában a címvédő, Nicolas Colsaerts, aki tegnap ugyancsak szépen teljesített. A belga szombaton 66-ot játszott, így a nap végén -15-t írhatott fel magának. A játékos így kommentálta a nap eseményeit: „Nehéz lesz befogni ezt a fickót holnap. Azt hiszem, számomra az lenne a legjobb, ha holnap kicsit fújna a szél, hogy megtehessem a megfelelő mozdulatokat, de, ha holnap is olyan lesz minden, mint ma, akkor sokkal nehezebb dolgom lesz vele.”

A harmadik helyre a paraguayi Fabrizio Zanotti zárkózott fel (-14), akinek szintén megvan minden esélye arra, hogy ma odaérjen Kínában. Ugyancsak nagyszerűen játszott tegnap a svéd Alexander Noren, aki szombaton egy szép 63-as kört futott, amely összességében egy -13-as eredmény eléréséhez volt elég, amivel a tabella első felében helyezkedik el. Szintén -13-on áll George Coetzee, Ignacio Garrido, Marcus Fraser és Jean-Baptiste Gonnet, aki tegnap még a vezető pozíciót ostromolta Gary Boyd-dal egyetemben. Utóbbi szombaton egy 71-es kört teljesített, amivel visszaesett a kilencedik helyre, és jelenleg -12-n áll.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés