Talán elég lesz

Minden maradt a régiben. Már ami a tabella első két helyét illeti, hiszen mind Ben Curtis, mind pedig Matt Every 73-at játszott tegnap a harmadik fordulóban, így az előbbi háromütéses előnye megmaradt ugyan, de ma minden megváltozhat.

Minden maradt a régiben. Már ami a tabella első két helyét illeti, hiszen mind Ben Curtis, mind pedig Matt Every 73-at játszott tegnap a harmadik fordulóban, így az előbbi háromütéses előnye megmaradt ugyan, de ma minden megváltozhat.

Ben Curtis rosszul kezdte a harmadik fordulóját az idei Valero Texas Open-en, és vigyáznia kellett, hiszen háromütéses előnyét könnyen elszórakozhatta volna. Az amerikai tegnap egy dupla bogey-val melegített, amit a 8-as szakaszon megismételt (bár senki nem kért tőle ilyen típusú repetát). A fordulót követően kicsit rendeződtek a viszonyok, és Curtis egyetlen sima bogey-ja mellé beütött három birdie-t is. Ezzel egy 73-as kört produkált, de szerencséjére, az őt üldöző Matt Every sem remekelt tegnap, így a háromütéses előnye megmaradt (-9). A tegnapi játéka azonban nem egy életbiztosítás.

A jelenleg az első helyen álló golfozó így kommentálta a tegnapi eseményeket: „Korábban, amikor ilyen körülmények között játszottam, ezt tettem: csak fókuszáltam a játékomra, és ha ez elég volt mind a 18 szakaszon, akkor örültem. Ha pedig nem, akkor a győztes kezét megráztam, és mentem tovább.” Curtis a kapujában van a győzelemnek, de az oly régóta üldözött elsőségének kiharcolása csakis rajta múlik. Kérdés, hogy elég lesz-e ez a három ütés, és, hogy mire lesznek képesek a kollégák ma a TPC San Antonio pályán.

Ahogyan említettük, Matt Every áll a második helyen, aki egy kiváló szombati játékkal akár át is vehette volna a vezetést, de inkább ő is egy 73-as kört produkált, ami könnyen visszadobhatta volna a tabella középső harmadába a versenynek ezen szakaszában, de az amerikai első napon elért pályarekordja segíti őt versenyben maradni. No de, meddig? Ha Every-nek komoly tervei vannak mára, akkor jobban kell teljesítenie. Minden csakis rajta múlik. Ő tehát jelenleg -6-on áll, míg a harmadik helyen találhatjuk -4-es eredménnyel John Huh-t és Seung-Yul Noh-t, valamint Charlie Wi-t. Őket sem érdemes még temetni, akárcsak a verseny legmagasabban jegyzett játékosát, Matt Kuchart, aki a tegnapi 67-es körével visszahozta magát a versenybe. A világranglista 15. helyén álló amerikai jelenleg -3-on áll, és egy esetleges vasárnapi kiváló profi játékkal akár még oda is érhet.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés