Szoros küzdelem

Tegnap is izgalmas napot zárhattunk mind Kínában, mind pedig a PGA Tour háza táján, és azt kell mondjuk, hogy mindkét tornán nyitott verseny zajlik. Míg keleten pénteken ketten is az élen állnak, addig Amerikában Ben Curtis vette át a stafétát.

Tegnap is izgalmas napot zárhattunk mind Kínában, mind pedig a PGA Tour háza táján, és azt kell mondjuk, hogy mindkét tornán nyitott verseny zajlik. Míg keleten pénteken ketten is az élen állnak, addig Amerikában Ben Curtis vette át a stafétát.

 

European Tour

Csütörtökön még mindenki az angol Matthew Baldwin remek játékáról beszélt, de amilyen gyorsan jött a siker (és a jó játék), olyan gyorsan el is illant. A játékos az első napon még 65-t játszott, majd ezt péntekre feltornázta 73-ra, amivel jócskán visszaesett a tabellán. A Volvo China Open második játéknapján azonban volt két golfozó, akik folytatták első napi jó teljesítményüket, így péntek este ők térhettek nyugovóra abban a tudatban, hogy a hétvégét ők kezdhetik meg a legjobb pozícióból. Ők pedig Gary Boyd és Jean-Baptiste Gonnet.

Az angol tegnap 67-et játszott, amivel meg is szerezte a vezetést, hiszen a neve mellett -11 szerepelt, amit rajta kívül csak a francia tudott elérni. Boyd így nyilatkozott a nap végén: „Jó érzés vezetni a versenyen, és örülök neki, hogy a játékom jó formában van, és jó esélyem van arra, hogy győzni fogok a végén, de most még megpróbálok nem gondolni erre. A magabiztossági szintem magas, mivel az elmúlt két hónapban jól játszottam. Nagyon jól éreztem ma magam kint a pályán, és nekem ez az egyik legfontosabb szempont. Tudjam jól érezni magam, mivel az elmúlt két év nagyon nehéz volt számomra.”

A második helyet tegnap Brendan Grace szerezte meg, aki ebben az évben már kétszer tudott diadalmaskodni a versenyek alkalmával, és jó esélye van arra, hogy ezen a héten is odaérhet. Kíváncsian várjuk a folytatást.

 

PGA Tour

Nagy változások álltak be az amerikai kontinensen is, ahol a Valero Texas Open első napján még Matt Every örülhetett a legjobban, joggal, hiszen a játékos pályarekordot (63) ütött csütörtökön, amelynek következtében -9-es eredménnyel állt a tabella élén. A helyzet azonban változott, és immáron más trónol az első helyen, de ez hamar változhat, hiszen tegnap nem mindenki tudta teljesíteni a köreit, egyrészt a két órás vihar miatti csúszás miatt, másrészt a sötétedés okán.

Jelen állás szerint azonban a versenyt az a Ben Curtis vezeti, aki a tornán már másodszor tudott egy 67-es, bogey mentes kört produkálni, és amivel joggal vette át a vezetést kollégájától. Az amerikai így nyilatkozott tegnap: „Meglátjuk, hogy fog alakulni a hétvége. Amikor nem tudsz az előre megtervezett struktúra szerint játszani, amikor nincsen minden a szemed előtt, akkor kicsit úgy játszol, ahogyan éppen tudsz. És ez nehéz.”

A második helyre egyébként David Mathis küzdötte fel magát, aki jelenleg -8-as eredményével, két ütéssel lemaradva várja a mai megmérettetést. Cameron Tringale és Matt Every -7-tel áll a harmadik helyen, míg Blake Adams, Ryan Palmer és Hunter Haas -4-nél állt meg. A torna legmagasabban jegyzett játékosa, Matt Kuchar a csütörtöki 70-es eredményét tegnap 76-ig vitte fel, amivel jócskán megnehezítette a saját dolgát.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés