Gavin Irwin életrajza

Gavin Irwin: Született 1978. február 14-én, Portmarnockban, Írországban

Gavin Irwin: Született 1978. február 14-én, Portmarnockban, Írországban

Nyolc éves koromban ragadtam először ütőt édesapám ösztönzése nyomán.

Tizenkét éves voltam, amikor egy népszerű sportot, a Pitch and Puttott elkezdtem játszani. Ezt a játékot 18 szakaszon, sandwedge és putter segítségével játsszák. A szakaszok hossza 40 és 90 méter között változik. Akkoriban rengeteg gyermek játszott Pitch and Puttot és nem csak Írországban, de Nagy-Britannia egész területén, Holladiában és Spanyolországban is nagyon népszerű volt. Meglátásom szerint ez a sport kiválóan alkalmas arra, hogy a fiatalok körében Magyarországon is népszerűvé tegye a golfot.

A Pitch and Putt hendikepem -3 volt. Tizennégy és tizenöt éves koromban (1992 és 1993) Írország Nemzeti Bajnoka voltam.

A rövidjátékom már jónak volt mondható, ezért 16 éves koromban úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam a golfban is, hátha ott is lesznek sikereim.

Az első hivatalos hendikepem 10 volt, de 18 éves koromban már egy play-off küzdelmet követően Írország Nemzeti Bajnoka lettem golfban is. Többek között ez a teljesítmény ösztönzött arra, hogy országomat képviseljem a sportban Greame McDowell és Michael Hoey mellett. Greame immáron major bajnok és többszörös tour bajnok, valamint Ryder Cup csapattag, míg Michael ebben a szezonban zsebelte be első European Tour győzelmét. Írország színeiben játszottam Luke Donald és Paul Casey ellen is. Fantasztikus volt látni a két angol golfjátékát, mely csak megerősítette bennem azt, hogy minél többet fektetek be a golfba, annál többet vehetek ki belőle.

1996-tól két éven át egy ösztöndíj keretében a Floridai Egyetemen volt szerencsém tanulni, ahol Camillo Villegas a csapattársam volt. Ez egy életre szóló élmény volt számomra. Itt megtapasztalhattam, hogy az amerikai iskolák mennyi energiát fektetnek a golfsportba. Ennek fényében nem is csodálkozom, hogy ennyi tehetséges és sikeres golfozó jön az Államokból.

A golf üzleti oldala is nagyon érdekelt. Írországban a golf tulajdonképpen nemzeti sport, amit a gyermekektől egészen az aggastyánokig mindenki űzhet. Mindig is olyan munkát szerettem volna végezni, ami egyben a hobbim is, így Írország legnagyobb golf üzletében, a McGuirks Golfban kezdtem el üzleti pályafutásomat. A következő 13 évemet itt töltöttem és közben John McGuirk PGA Pro tanított a golfoktatásra. Az iskoláimban is sokat tanultam a golfról, így később már nem csak az értékesítéssel, de a golfoktatással is foglalkozhattam.

A golf egy olyan sport, mely által könnyebben megismerheted magadat és egy fantasztikus eszköz arra, hogy a fiatalokat őszinteségre neveld.

Magyarországra 2009 júniusában érkeztem. 1 éve a profi pályát választottam azzal a céllal, hogy az utóbbi 20 év tapasztalatait és felhalmozott tudását elkezdjem kamatoztatni. Először is szeretném lányomnak átadni a golfsport szeretetét, mint ahogyan azt Édesapám is tette velem. Fontosnak tartom azt, hogy a golfozó felnőttek átadják a sport szeretetét gyermekeiknek. Ez egy csodálatos sport, amit a család minden tagja élvezhet. A golf alapjainak az elsajátítása legegyszerűbben a szülőkön keresztül történhet meg. A gyermekek számára a szülői szerepen keresztül könnyebben tanulhatóak az etikett és a golf szabályai is.

Remélem, hogy a golfsport visszatérése az olimpiai sportágak közé divatossá teszi a magyar gyermekek számára is a sportot. Fantasztikus érzés lehet a hazánkat képviselni és az aranyéremért harcba szállni egy olyan sportban, ami az életünk értelmét jelenti. Szeretném elérni a magyar gyermekeknél, hogy legalább olyan népszerű legyen a golf, mint amilyen a futball. Ahhoz, hogy ezt elérjük, nagyon sok apróságnak kell a sportot megmutatnunk és ebben nagy szerepe van a felnőtteknek is.

Cégemen, a Celtic Golfon keresztül el akarom érni, hogy Magyarországon a golfsportot azonos szinten emlegessék a futballal, a vízilabdával, a kézilabdával vagy az úszással. Ezekben a sportokban a magyarok nagyon jók, ehhez a listához szeretném hozzáadni a golfot is.

Nagy lehetőségeket látok jó pár tehetséges fiatalban, de a golfnak nagyobb nyilvánosságot kell biztosítani.

Golf is a way of life…play golf, enjoy the life.”

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés