A játék élvezete a kulcs

Jól kezdtek a golfozók keleten, ahol a nap végén azért a szél némileg hátráltatta a játékosokat, de ennek ellenére nem kevesen voltak olyanok, akiknek sikerült uralniuk a játékot és kiváló kezdést bemutatni Kínában.

 

Jól kezdtek a golfozók keleten, ahol a nap végén azért a szél némileg hátráltatta a játékosokat, de ennek ellenére nem kevesen voltak olyanok, akiknek sikerült uralniuk a játékot és kiváló kezdést bemutatni Kínában.

Az idei Volvo China Open legelső napján az angol Matthew Baldwin ütögetett a leghatékonyabban, aki együtéses vezetést szerzett a keleti régióban, amely eredmény a golfozó számára szinte már tökéletes. A 26 éves a Challange Tour-on profivá érett sportember rendkívül jól kezdett, és a -7-es eredményével rögtön át is vette a vezetést. A fiatal kiegyensúlyozott játéka már az elmúlt időszakban is megmutatkozott, hiszen az African Open-en benne volt a legjobb tízben, Marokkóban tizenhetedik lett és Szicíliában sem okozott gondot neki a végső cut-ba jutás. A nagy Liverpool szurkoló hírében álló golfozó méltán lehet büszke teljesítményére.

„Ez egy nagyon jó nap volt, szóval most nagyon boldog vagyok. A Tour karrierem során nem ez volt a legjobb köröm, mivel Dél-Afrikában -9-et ütöttem korábban a szezon során, de ez a második legalacsonyabb. Az elmúlt három versenyen jól játszottam, és igyekszem élvezni az élményt, amit a Tour képes nyújtani számomra. Tavaly a Challenge Tour-on játszottam, és nem tudtam, hogy pontosan mire számítsak itt, de el kell mondjam, hogy felülmúlta a várakozásaimat. Rengeteg minden folyik egyszerre ebben a versenysorozatban. Én pedig megpróbálok mindent olyan egyszerűen csinálni, ahogyan csak lehet. A caddie-m és én reggel egy olyan játéktervvel jöttünk ki, ahol is az volt a terv, hogy 18 par-t csinálok, és kihasználom az adódó lehetőségeket. Végül, egy olyan nap kerekedett belőle, ahol számos lehetőséget ki tudtam használni.”

Az angol tehát -7-es eredménnyel az első helyen áll jelen pillanatban, de korántsem dőlhet hátra, hiszen mögötte rendkívül sűrű a mezőny. Rögtön utána hat darab játékos áll -6-os eredménnyel, ami intő jel. Köztük van a holland Joost Luiten, aki azt mondta tegnap, hogy minél több versenyt szeretne megnyerni, mivel már átélte, hogy milyen különleges érzés az. Eggyel van lemaradva még az angol Gary Boyd, aki még egy eagle-t is elsüllyesztett a 12-es szakaszon. Ő azt emelte ki, hogy magát egy elég lassú kezdőnek tartja, de állítása szerint máris látszanak a játékában ama bizonyos bátorító jelek. A csapat tagja még a svéd Fredrik Andersson Hed, az ausztrál Scott Strange, aki 2009-ben már győzni tudott ezen a tornán, és most is bízik a jó szereplésben. Továbbá ide sorolhatjuk még a francia Jean-Baptiste Gonnet-t és a dél-afrikai Jbe Krugert is. A mezőny tehát sűrű, ami a mai napon is valódi izgalmakat tartogathat számunkra.

Az angol Paul Casey (a snowboard méltán avatatlan nagykövete) egy 68-as (-4) körrel nyitott, akárcsak a címvédő belga, Nicolas Colsaerts. Számukra sem dőlt el még semmi sem, és azt mondhatjuk, hogy ez egy biztató kezdetnek tökéletesen megteszi. Az ausztrál Marcus Fraser a -5-s játékosok klubját erősíti, és a tegnapi nyilatkozatában kiemelte, hogy nagyon fura érzés volt számára, hogy egy 13 és fél éves játékos ütöget mellette, akinek könnyen az apja lehetne. Fraser rendkívül elismerősen nyilatkozott a fiatalról, akiről azt mondta, hogy nagyon éretten áll hozzá a dolgokhoz, jók a gurításai és jó rutinnal rendelkezik. Emellett pedig Guan Tian-lang a korához képest valóban fantasztikusan teljesít, és az ausztrál szerint, ha tovább folytatja a gyakorlást, akkor hamar ott lehet a világ legjobb játékosai között.

 

PGA Tour

 

Ezen a héten a játékosok a Greg Norman által tervezett pályán mérhetik össze tudásukat, és óriási meglepetésre, rögtön a nyitónapon Matt Every 63 ütéses pályarekordot ért el, és amely eredmény egyben a vezetést is jelentette az amerikai számára. A játékos tehát egy szép -9-es álomkezdéssel áll az élen, három ütéssel megelőzve honfitársát, Hunter Haast, aki az utolsó szakaszon beütött eagle-lel tudta magát ebbe a pozícióba feltornázni. Haas-nak egyébként van mit bepótolnia, hiszen az idei szezonban eddig nem igazán sikerült nagyot robbantania. Hat alkalommal sem tudott cut-ba jutni, és az idei legjobb helyezése egy 37. hely Mexikóból.

A verseny legmagasabban értékelt golfozója, a világranglista 15. helyén álló Matt Kuchar tegnap egy 70-es körrel nyitott, ami összességében egy 11. helyhez volt elég, ideiglenesen. Hátránya azonban máris hét ütésre duzzadt, amit jó lesz szem előtt tartania az amerikainak, amennyiben ki szeretné használni a torna adta lehetőséget, vagyis a nagy nevek távollétében felállni a dobogó legfelső fokára. Kucharnél jobban kezdte a napot Texasban Ben Curtis (-5), Fredrik Jacobson (-4) és Derek Lamely (-4) is.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés