A nagy visszatérők

Ian Poulter az elmúlt időszakban betegséggel küszködött, míg Paul Casey snowboard balesete miatt volt kénytelen mellőzni az ütögetést. Erre a hétre azonban mindketten játékképes állapotba kerültek, bár csodát azért nem érdemes várni tőlük.

 

Ian Poulter az elmúlt időszakban betegséggel küszködött, míg Paul Casey snowboard balesete miatt volt kénytelen mellőzni az ütögetést. Erre a hétre azonban mindketten játékképes állapotba kerültek, bár csodát azért nem érdemes várni tőlük.

 

A csodát leginkább nem is a két említett golfozó kapcsán érdemes megemlíteni, hanem a 13 éves és 173 napos Guan Tian-lang esetében, aki ennyi idősen az első lesz, aki European Tour versenyen teljes értékű tagként szerepelhet majd ezen a héten Kínában. A fiatal sportoló néhány héttel ezelőtt kvalifikálta magát a tornára, amit még most is alig hisz el. „Egyszerűen nem tudnék ennél boldogabb lenni. Nagyon izgatott vagyok már. Nagyon csalódott voltam a playoff miatt, és azt hittem, hogy nem sikerült történelmet írnom, de aztán kiderült, hogy mégis, és játszhatok majd, amivel egy álmom vált valóra.”

A fiatal játékos mellett pedig ott vannak a nagy nevek is, akik szeretnének a Volvo China Open-en jól szerepelni. Itt van mindjárt Nicolas Colsaerts, Hennie Otto, Ian Poulter és Paul Casey is. Utóbbi már jól ismeri a verseny menetét, hiszen 2006-ban ő volt az a szerencsés, aki megkapta a Golden Jacket-et. A 34 éves játékos azt mondta, hogy nagyon örülne neki, ha tudna még ilyen különleges ruhadarabokat nyerni, és öreg korára a szekrénye tele lenne ilyen kabátokkal. Az angol hozzátette azt is, hogy természetesen mindenki zöld színű zakót szeretne magának, de ő elégedett aranyozott példányával. Szeret Kínában játszani, így idén is nagy kedvvel indul majd neki a versenynek. Casey sokat hagyott ki az idei sorozatból, amelynek szerencsétlen snowboard sérülése volt az oka, de elmondta, hogy az ütések már jól mennek, bár a kiegyensúlyozottság és az éles puttok még hiányoznak, de keményen dolgozik ezeken is.

Ian Poulternek is egészségügyi gondjai voltak az elmúlt hetekben, mégpedig közvetlenül a Masters után, ahol egyébként hetedikként végzett a golfozó. A színes egyéniség kisebb tüdőgyulladással bajlódott, amelynek következtében jó pár kilótól szabadult meg, akaratán kívül. Az angol elmondta, hogy nincs abban a formában, mint mondjuk januárban vagy az elmúlt hónapban, és a visszatérése biztosan időbe telik majd. A keleti régiót viszont ki nem hagyta volna, hiszen imád itt versenyezni. A sportoló egyébként itt népes rajongótáborral rendelkezik, akiket Poulter nem akar cserbenhagyni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés