Svéd örökség

A svéd játékos ugyan nem a tipikus golfozó fizimiskájával rendelkezik, de kit érdekel, ha egy kiélezett küzdelemben az utolsó napon sem remeg meg a keze. Carl Pettersson a plusz kilókat pontokra váltotta, ahol azonban a hétvégén neki sikerült a legkevesebbet összeütögetni.

 

A svéd játékos ugyan nem a tipikus golfozó fizimiskájával rendelkezik, de kit érdekel, ha egy kiélezett küzdelemben az utolsó napon sem remeg meg a keze. Carl Pettersson a plusz kilókat pontokra váltotta, ahol azonban a hétvégén neki sikerült a legkevesebbet összeütögetni.

Carl Pettersson okosan játszott tegnap, tartani tudta előnyét, sőt! A versenyen rendkívül jól teljesítő Colt Knost „kidőlése” után szinte biztossá vált, hogy nem lesz olyan játékos, aki érdemben veszélyeztetni tudná a svéd nyerési esélyeit. De mivel golfról van szó, addig nem dőlt el semmi, amíg az utolsó labda be nem gurult a lyukba. A svéd azonban megnyugodhatott, hiszen a második helyen végzett Zach Johnson is -9-es eredménnyel rendelkezett az utolsó szakaszt követően, szemben Pettersson -14-es eredményével.

Vasárnap az amerikai Knostnak volt a legnagyobb esélye befogni a remekül ütögető svédet, de végül az utolsó napon nem tudott hatékonyan ütőt ragadni az idei RBC Heritage tornán. Knost tegnap 74-et ütött (+3), amivel nehéz helyzetbe hozta magát, és végül meg kellett elégednie a harmadik hellyel, és összesített -8-as eredményével. A töréspont az amerikai számára minden bizonnyal a 3-as szakaszon volt, amit a játékosnak négy ütésből kellett volna teljesítenie, de a golfozónak tegnap ez hét ütésből sikerült. Ezt követően felváltva érkeztek a birdie-k és a bogey-k, de már nem volt visszaút.

Pettersson azonban rendkívül hatékonyan használta ki fő üldözőjének hibáit, és igyekezett minél eredményesebben ütögetni vasárnap a Harbour Town pályáján. A svéd tegnap 69-et ütött, amivel végül -14-et írhatott fel magának, és jócskán megelőzte a második helyre felkapaszkodott Johnsont. A svéd ugyan nem egy tipikus golfozó látványát adja vissza, de kit érdekel, ha ilyen hatékonyan képes érvényesíteni a tehetségét a pályán.

 

„Végtére is, csakis attól, hogy nem úgy nézel ki, mint egy tipikus sportoló, ez nem jelenti azt, hogy nem is vagy az. Nem maratont futni megyünk ki a pályára, hanem 18 szakaszt sétálunk végig.” Van benne valami. Pettersson egyébként ezzel az ötödik címét szerezte meg, és ez a győzelem azért is jelenthet sokat, mivel az idei évben már számos alkalommal mutatta meg tudását a pályán, és még időben ért be a jó forma.

A negyedik helyen, -6-s eredménnyel végzett egyébként Kevin Stadler és Billy Mayfair, Boo Weekley pedig végül -5-t írhatott fel magának. Jim Furyk, Kevin Na és Harris English -4-nél állt meg, Brandt Snedeker -2-nél, míg Luke Donald +2-vel zárta az idei versenyt.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés