Akik odaérhetnek

Azon túl, hogy a veterán Fred Couples és honfitársa Jason Dufner -5-s eredménnyel vezet az idei Mastersen, nem szabad megfeledkeznünk az esetleges győzelemre pályázókról sem, akik egy elég népes klubbot alkotnak, és akik közül sokan feljavultak péntekre.

Azon túl, hogy a veterán Fred Couples és honfitársa Jason Dufner -5-s eredménnyel vezet az idei Mastersen, nem szabad megfeledkeznünk az esetleges győzelemre pályázókról sem, akik egy elég népes klubbot alkotnak, és akik közül sokan feljavultak péntekre.

Az egyik jelölt a spanyolok kiválósága, Sergio Garcia, aki az első napi 72-es körét tornázta le tegnap 68-ra, amivel valóban meglepetést okozott. A játékos idei legjobb teljesítménye egy negyedik hely még februárból (Northern Trust Open), illetve Dubaiban tudott még egy ötödik helyet elcsípni, szintén ebben a hónapban. Azóta azonban nem sokat tudott felmutatni, pedig tavaly októberben nagyon is ment neki a játék, hiszen egymás után nyert meg két tornát a European Tour keretein belül, méghozzá hazai környezetben (Castelló Masters, Andalucía Masters). Mostani jó formája ismét erőt adhat a játékosnak, amennyiben képes lesz a folyamatosság kritériumait teljesíteni. Ő maga egyébként így nyilatkozott a nap végén: „Azt gondolom, hogy ma szépen játszottam. Természetesen, van néhány ütés, amit azért jobban szerettem volna kivitelezni. A pályán két-három olyan szakasz van, ahol nem érzem magam túl kényelmesen, de a többinél nagyon magabiztosnak érzem magamat.”

A -4-es eredménnyel rendelkező játékosok gárdájában találjuk a világranglista második helyezettjét, Rory McIlroyt is, aki tegnap 69-et ütött, és azt mondta, hogy nagy önbizalommal vág neki az előtte álló szakaszoknak. A tavalyi U. S. Open bajnok kiemelte, hogy sikerült jól drive-olnia a labdát, ami egy nagyon jó dolog. Az észak-ír ezt követően hozzátette: „Azt hiszem, az egész csütörtöki játéknap nagyon fontos volt számomra, hogy ne engedjem, hogy az első ütések rám ragadjanak, és a végén a két birdie segített, hogy jól kezdhessem meg a mai napot. Nyugodtnak kellett lennem és ki kellett tartanom, és azt hiszem, hogy ezeket mind meg tudtam valósítani.”

Ebben a körben találhatjuk még az első napi vezetőt, Lee Westwood-ot, aki tegnap azért egy kicsit visszavett a tempóból, és végül 73-at írhatott fel magának. Az angol egész szépen menetelt a versenyen, majd az utolsó szakasznál jött a feketeleves. A par 4-es szakaszon valami történt, és Westwood végül csak hat ütésből tudta teljesíteni ezt a feladatot. Amennyiben az angol nem ront, a második napon is megszerezhette volna a vezetést. Feltételezésekbe bocsátkozni azonban nem érdemes, mert ami történt, megtörtént, előre kell tekinteni. Az angol egyébként így nyilatkozott tegnap: „Nagyon csalódott voltam a befejezés miatt. Ha ezen a pályán kikerülsz a pozícióból, akkor igenis a pálya megbüntet. Ez megtörténik mindenkivel.”

Érdekes megfigyelnünk, hogy kik szerepelnek a tabella középső harmadában, a +3-as szekcióban. Itt van többek között Tiger Woods, aki az első napon még reményt keltően ütögetett az Augustán, majd péntekre kicsit leeresztett. Számos rövid puttot rontott el, ami végeredményben egy 75-s kört eredményezett, amivel kicsit nehezebb helyzetbe hozta magát, de a korábbi világelső rendkívül bizakodó. Érti, tudja a hibáit, és igyekszik minél hamarabb kijavítani ezeket.

És, ha már világelső, akkor nézzük, hogyan menetel Luke Donald az idei Mastersen. Nos, sok örömünk nincsen benne, hiszen az angol +4-nél tart jelenleg, és valahogy nem igazán megy neki a játék. Tegnap nála is becsúszott egy dupla bogey, amit nehezen tudott kompenzálni a játékos. Nem érdemes jósolgatni, de nagyon úgy tűnik, hogy az angol csak asszisztálni fog ezen a major tornán, és a verseny alakulásába nem fog számottevően beleszólni. De, ne kiabáljunk el semmit.

Szintén rosszul áll a szénája a német Martin Kaymernek, aki Tigerhez hasonlóan +3-on áll, és a játékában nincs igazán fantázia és eredményesség. Idén a német legjobb eredménye két kilencedik hely. Tőle is extra teljesítmény kellene, ha komolyan gondolja a törekvéseit ezen a tornán. Keegan Bradley sem lehet túl boldog, hiszen ő is jócskán le van maradva a tabellát tekintve, de azért messze még a vége. A címvédő Charl Schwartzelnek pedig ugyancsak fel kellene fejlesztenie a játékát, ha jó eredményt akar elérni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés